В Івано-Франківській області в селі Залуччя пройшли комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору

В Івано-Франківській області в селі Залуччя пройшли комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору

21.10.13 09:14 0 1165
З початком осіннього пожежонебезпечного періоду існує ризик збільшення кількості виникнення загорань, особливо в житловому секторі. Аби запобігти лиху та з метою попередження виникнення пожеж в помешканнях громадян, зменшення кількості постраждалих та мінімізації збитків від пожеж протягом жовтня місяця працівники Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області спільно з фахівцями зацікавлених служб та відомств проводять комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору населених пунктів району.

17 жовтня такі комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору пройшли в селі Залуччя Коломийського району. У проведенні заходу взяли участь працівники Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області, депутат Коломийської районної ради Михайло Підлетейчук, сільський голова Богдан Бойчук, працівник соціального захисту Галина Дручків, працівники міліції та газової служби.

В ході проведенного відпрацювання учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи та відвідали помешкання громадян, звернули особливу увагу господарів осель на забезпечення належного протипожежного стану помешкань, дотримання людьми правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, користуванні електроприладами, пічним опаленням, зокрема в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період. Особлива увага зверталася на житлові будинки, де проживають одинокі, перестарілі громадяни, багатодітні сім’ї.

Під час подвірних обходів працівники Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області провели з населенням профілактичні бесіди з питань безпеки життєдіяльності та вручили людям тематичні пам’ятки інформаційно-застережливого характеру. Учасники рейдових груп також поспілкувалися з людьми на вулицях. В ході спілкування мешканці села запевнили, що правил безпеки життєдіяльності неухильно дотримуються.

Того ж дня, в рамках проведення комплексного профілактичного відпрацювання працівники служби з надзвичайних ситуацій побували в місцевій школі та дошкільному закладі, де провели «Уроки безпеки». В ході тематичного заходу рятувальники звернули особливу увагу дітей на дотримання правил пожежної безпеки вдома під час користування відкритим вогнем, при експлуатації побутових газо- та електроприладів, а також застерегли дітей від небезпечних забав з сірниками, запальничками, піротехнічними засобами. А щоб школярі та дошкільнята краще запам’ятали, куди звертатися у випадку біди, працівники Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області вручили їм тематичні листівки з номером телефону «Народної служби порятунку» - 101.

Підбиваючи підсумки проведеного комплексного профілактичного відпрацювання сільський голова Богдан Бойчук зазначив, що проведення таких спільних заходів є життєво необхідним. «У селі Залуччя проживає більше шести сотень мешканців, - розповідає пан Богдан. – Серед них – 4 одиноких і перестарілих громадян, 10 багатодітних сімей. На жаль, у нас були випадки коли виникали пожежі в будинках односельчан і тому профілактичні заходи, що проводимо вважаю для безпеки мешканців села надзвичайно важливими, адже життя і здоров’я людини немає ціни”.

PS: Також читайте "Сельские самоделки".
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВТБ. ВЕФ переміг "Азовмаш"
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ