У столиці Чорногорії вперше мирно пройшов гей-парад

У столиці Чорногорії вперше мирно пройшов гей-парад

21.10.13 11:03 0 770
У столиці Чорногорії Подгориці в неділю вперше пройшов гей-парад, який відбувся мирно. Кількасот учасників під посиленою охороною поліції пронесли свої гасла й веселкові прапори вулицями міста. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тим часом в інших місцях Подгориці відбулися сутички супротивників параду з поліцією. За повідомленнями, кількасот людей били вітрини крамниць і кидали в поліцію камінням. Поліція розганяла їх із застосуванням подразливого газу. Повідомляють про кількадесят потерпілих і про те, що є затримані.

Для охорони параду стягнули близько двох тисяч працівників поліції після низки погроз і засуджень гомосексуалізму, які пролунали напередодні, зокрема, і з боку глави Сербської православної церкви в Чорногорії, митрополита Чорногорсько-Приморського Амфілохіє (Радовича). Прем’єр-міністр Чорногорії Мило Джуканович, який прагне вступу держави до Європейського союзу, підтримав такі посилені заходи безпеки під час параду.

Це був другий такий парад у Чорногорії. Перед ним, три місяці тому в курортному місті Будві, такий парад закінчився значними сутичками.

Попередні ж спроби влаштувати гей-паради в переважно консервативній православній Чорногорії цілком зривалися через загрози насильства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сербії померла вдова ...
Наступна новина: ATP Швейцарія. Стаховський ...

КОМЕНТАРІ