Житомирські правоохоронці озброюються новітніми сучасними технологіями. Кажуть: лише заради безпеки людей

Житомирські правоохоронці озброюються новітніми сучасними технологіями. Кажуть: лише заради безпеки людей

21.10.13 12:15 0 791
Як показує практика, сучасні камери відеоспостереження і кнопки термінового виклику міліції, є чи не найбільш ефективними технічними засобами для швидкого встановлення осіб та затримання правопорушників.

У сучасному світі довіра до новітніх технологій зростає мало не щодня. У багатьох випадках саме завдяки їхньому використанню в повсякденному житті правоохоронці отримують реальну допомогу в забезпеченні правопорядку.

Технічні засоби такі, як відеофіксація або системи термінового повідомлення, найчастіше, необхідні у випадках хуліганств, крадіжок, повіту з місць дорожньо-транспортних пригод.

Прогулюючись містом, ви, ймовірно, помічали на вітринах магазинів наклейки жовтого кольору «Терміновий виклик міліції». Цей напис свідчить про те, що в разі виникнення непередбаченої ситуації, загрози життю або здоров'ю громадян, спроб викрадення чужого майна, в даному місці можна викликати наряди Державної служби охорони. Завдяки мобільній роботі груп затримання, допомога прибуває протягом декількох хвилин, а це важливий фактор при виявленні злочинців по «гарячих слідах».

Такі кнопки виклику можуть бути стаціонарними, тобто встановлюються в місцях, недоступних для сторонніх очей, які є непомітним компактним обладнанням і гарантує надійну безпеку власнику від зловмисників.

Викликати правоохоронців може кожен пересічний громадянин, який став свідком чи потерпілим внаслідок вчинення злочину чи правопорушення.

Як повідомив начальник УДСО УМВС Петро Базюк, на території Житомирської області встановлено 66 кнопок у місцях масового скупчення або перебування людей, автозаправних станціях, ломбарди, торгово-розважальних закладах, ювелірних магазинах і на інших об'єктах підвищеного потенційного ризику. І їх кількість постійно збільшується.

УДСО при УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська міліція ...
Наступна новина: П'яного водія, який збив ...

КОМЕНТАРІ