Мирну конференцію щодо Сирії призначили на кінець листопада

Мирну конференцію щодо Сирії призначили на кінець листопада

21.10.13 13:05 0 917
Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль аль-Арабі заявив у неділю, що міжнародна зустріч, яка має на меті припинити конфлікт у Сирії, призначена на 23 листопада у швейцарській Женеві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав він після зустрічі з міжнародним представником із питань Сирії Лахдаром Брагімі, підготовка до проведення цієї конференції вже почалася.

Водночас він визнав, що на шляху до цієї зустрічі лишаються перешкоди.

У вівторок представники арабських і західних країн планують зустрітися з провідними представниками сирійської опозиції, щоб переконати їх усе ж узяти участь у цій конференції.

Брагімі також повідомив, що наступними днями відвідає Катар, Туреччину, Іран і Сирію, а також зустрінеться з представниками Росії і США напередодні планованої конференції.

У Сирії провідні опозиційні сили заявляють, що не братимуть участі в конференції, якщо вона йтиме за укладеним понад рік тому планом створення перехідного сирійського уряду, в якому взяли б участь представники і опозиції, і нинішньої влади. Опозиція заявляє, що ні за що не погоджується на участь у такому уряді чільних представників нинішнього керівництва країни на чолі з президентом Башаром аль-Асадом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мексиці вбили відомого ...
Наступна новина: У Румунії мітингували за ...

КОМЕНТАРІ