Олег Тягнибок: «Влада свідомо не призначає вибори в столиці та ще чотирьох обласних центрах, бо розуміє, що програє»

Олег Тягнибок: «Влада свідомо не призначає вибори в столиці та ще чотирьох обласних центрах, бо розуміє, що програє»

21.10.13 14:49 0 917
Нині ми маємо безпрецедентний випадок у новітній історії України: столиця і 4 обласних центри – Чернівці, Черкаси, Херсон і Миколаїв – не мають міських голів. У Києві ситуація ще критичніша – в столиці держави відсутній не лише «мер», але й легітимний орган місцевого самоврядування – міська рада. Про це 21 жовтня 2013 року заявив очільник парламентської фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради.

Лідер націоналістів наголосив, що фактично триває черговий етап війни режиму Януковича з місцевим самоврядуванням в Україні.

«Влада свідомо не призначає вибори в столиці та 4-х обласних центрах, бо розуміє, що програє. Але не за горами вибори Президента України. А чи не застосує влада цю ганебну практику непризначення місцевих виборів до президентських виборів, розуміючи, що програє їх? Фракція ВО «Свобода» наполягає, щоби на цьому тижні ми проголосували як за призначення київських виборів, так і виборів міських голів обласних центрів. Отже, прошу внести до розкладу засідань цього тижня проєкти постанов: № 3255 «Про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 15 грудня 2013 року»; № 2248 «Про призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови»; № 2991 «Про призначення позачергових виборів Черкаського міського голови та Черкаської міської ради»; № 1201-131 «Про призначення позачергових виборів Херсонського міського голови (місто Херсон Херсонської области)»; № 1201-132 «Про призначення позачергових виборів Миколаївського міського голови (місто Миколаїв Миколаївської области)». Найвищий законодавчий орган держави має виконати свій конституційний обов’язок і продемонструвати, що місцеве самоврядування в України існує», – заявив Олег Тягнибок.

Принагідно зазначимо, що під час Години запитань до уряду фракція ВО «Свобода» пропонує розглянути питання щодо стану погашення заборгованости із заробітної плати та щодо стану промислового виробництва в Україні.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валентин Королюк про ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Стрімке ...

КОМЕНТАРІ