Олег Тягнибок: «Стрімке падіння промвиробництва – наслідок контролю української промисловости приватними монополіями»

Олег Тягнибок: «Стрімке падіння промвиробництва – наслідок контролю української промисловости приватними монополіями»

21.10.13 15:50 0 777
Чергове падіння промислового виробництва в Україні, за даними офіційної статистики, є беззаперечним свідченням того, що чинний Кабінет Міністрів України не контролює ситуацію в українській економіці й самоусунувся від захисту економічних інтересів держави та є політичним банкрутом. Про це 21 жовтня 2013 року заявив голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради парламенту.

Лідер націоналістів зазначив, що падіння промвиробництва на 5,6% у вересні 2013 року порівняно із вереснем минулого року – це не сезонна випадковість і не наслідок негоди, а тенденція, яку спостерігаємо протягом року.

«Нагадаю, що в серпні падіння промвиробництва склало 5,4%. За січень-вересень 2013 року порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння склало 5,2%. Лише за вересень 2013 року промислове виробництво скоротилося на 0,4%. Влада навіть не намагається вирівняти економічну ситуацію в країні, а захищає лише власні інтереси. Скорочення виробництва відбувається практично у всіх галузях, проте яскравим прикладом безпорадности влади є скорочення автомобілебудування на 19,8%, незважаючи на декларативне введення спецмита та утилізаційного збору. Уряд запевняв, що запровадження цих зборів стимулює вітчизняних автовиробників. Проте фактично обсяг виробництва автомобілів продовжує зменшуватися, а ціни на автівки лише зростають», – наголосив Олег Тягнибок.

Парламентар зазначив, що нині майже всю промисловість України контролюють приватні монополії.

«Користуючись всебічною підтримкою влади, маючи політичний «дах» в особі Партії регіонів та їхніх поплічників комуністів, монополісти не зацікавлені в модернізації виробництва, впровадженні інноваційних технологій, зменшенні енергоємности продукції виробництва, відповідно, й собівартости промислової продукції та підвищення її конкурентоздатности. Нині відсутня будь-яка модель державної підтримки малого та середнього підприємництва, ставки банківських кредитів залишаються високими, а державне кредитування практично відсутнє. Депутати фракції ВО «Свобода» ще на початку 2013 року зареєстрували у Верховній Раді України законопроект № 1250 «Про ліквідацію приватних монополій», який після наполягань моїх наполягань нарешті включили до розкладу пленарних засідань. Прошу всі фракції підтримати його ухвалення в першому читанні. Це забезпечить захист інтересів бізнесу та споживачів, збільшить кількість конкурентних суб’єктів господарювання і стане поштовхом для модернізації виробництва та конкурентоспроможности української продукції на внутрішніх та зовнішніх ринках і зупинить ганебний спад промвиробництва», – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Влада ...
Наступна новина: Засідання ЦВК щодо ...

КОМЕНТАРІ