Кияни пікетували прокуратуру з вимогою припинити нищення столиці

Кияни пікетували прокуратуру з вимогою припинити нищення столиці

21.10.13 18:55 0 1525
21 жовтня 2013 року активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із членами ініціятивних груп містян пікетували прокуратуру Києва, вимагаючи припинити масове незаконне будівництво, що спотворює обличчя столиці.

Акцію відвідали понад пів сотні мешканців міста. Протестувальники мали на меті змусити правоохоронців зупинити незаконні забудови і покарати винних у нищенні столиці. На заході були присутні представники ініціативних груп з різних куточків міста: "Пізанського бастіону" на Вільшанській, 2-6, вулиці Якуба Коласа, 27, вулиці Червоноармійської, Жилянської, 120-Б, Шулявської, 32, Саксаганського, Костьольної, 8 та инших. Учасники тримали плакати: "Ні – незаконним забудовам!", "Рейдерів – за ґрати!" та адреси незаконних забудов, проти яких виступають активісти. Мітингувальники скандували: «Прокуроре, пам`ятай, Янукович – не вічний!", «Парки – киянам, а не баригам!», «Рейдерів – за ґрати!», «Свобода» прийде – порядок наведе!".

Після виступів свободівців представники громади зайшли до прокуратури з документами та підписами мешканців щодо десятка незаконних забудов, які передали правоохоронцям. З ними зустрівся заступник голови прокуратури Києва, який вислухав вимоги киян.

Під час свого виступу на акції кандидат у народні депутати в 223-му окрузі свободівець Юрій Левченко наголосив: "У нашій державі, де вся влада працює не на користь українців, а на збагачення власних кишень, домогтися справедливости дуже важко. Однак небайдужі кияни за підтримки націоналістів можуть принаймні призупинити незаконні забудови, аби принаймні загальмувати їх на кілька місяців чи навіть років. А за цей час в Україні до влади мають прийти справжні патріоти, які не братимуть хабарі від рейдерів, а боротимуться за життєвий простір киян".

Один із організаторів акції свободівець Юрій Ноєвий зазначив: "Сьогоднішня подія дуже важлива тим, що це перша акція, де об`єдналися представники багатьох ініціятивних груп киян, що ставлять за мету боротьбу з незаконними забудовами. Люди, які зібрались тут, вийшли не тільки за свої інтереси, а за інтереси усіх киян. Найближчим часом ми проаналізуємо усі столичні забудови і через фракцію у Верховній Раді законодавчо спробуємо поставити заслін незаконному будівництву в столиці. Також найближчим часом відбудуться загальні збори активістів для координації наших зусиль".

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Херсонщині селяни та ...

КОМЕНТАРІ