Суд призначив запобіжний захід свободівцю Василю Зозулі за участь в акції проти нелегітимної Київради

Суд призначив запобіжний захід свободівцю Василю Зозулі за участь в акції проти нелегітимної Київради

21.10.13 20:56 0 1016
21 жовтня 2013 року відбулося перше засідання суду у справі члена Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Василя Зозулі за участь 2 жовтня 2013 року в акції проти нелегітимної Київради. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 5 700 гривень.

Підтримати свободівця прийшло багато націоналістів. Вони розгорнули плакати з написами "Геть ментовський «бєспрєдєл»!" та "Стоп НКВД!". Учасники скандували: "Суддя, пам`ятай, Янукович – не вічний!", "Влада ідіотів судить патріотів!", "«Свобода» прийде – порядок наведе!".

Після суду, який тривав півтори години, суддя Наталя Волокітіна постановила обрати для націоналіста запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5 700 гривень.

"Постраждалим" у цій справі є працівник міліції Віталій Даруга, якого начебто побили націоналісти. Прокурор – А.Колкова, слідчий – А.Черниш. Адвокатом підсудного є свободівець В`ячеслав Юрковецький. Коментуючи рішення суду, він підкреслив: "Нас відносно мало, але у наших серцях горить полум`я революційної боротьби. Тому ми будемо до кінця боротися за своїх побратимів, які відстоювали законне право киян на самоврядування. Це рішення є ганебним, бо замість того, щоби судити злочинців з "Беркута", які били і труїли киян газом, влада намагається залякати свободівців".

Довідка: Василю Зозулі та ще одному свободівцю Русланові Андрійку інкримінують ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України ("Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків"). Їм загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на строк до 2 років. На засіданні буде обрано запобіжний захід. Детальніше про події 2 жовтня 2013 року біля КМДА: www.svoboda.org.ua/media/photos/042752.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Прилуках за участи ...
Наступна новина: Спрощенці-фізичні особи ...

КОМЕНТАРІ