Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Мінімальний розмір єдиного внеску становить…

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Мінімальний розмір єдиного внеску становить…

21.10.13 22:19 0 2990
Фізичні особи-підприємці, що застосовують загальну систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються незалежною професійною діяльністю) сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7% із суми доходу, отриманого від здійснення діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та із суми доходу, що розподіляється між членами сім’ї фізичних осіб – підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід.
Для фізичних осіб – «спрощенців» та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними господарської діяльності, розмір єдиного внеску становить 34,7% суми, що визначається такими платниками самостійно для себе та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої чинним законодавством. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.
Мінімальний страховий внесок для фізичної особи – «спрощенця» визначаються як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, тобто на 34,7%.
Нагадаємо, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2013 року становить 1147 грн., з 1 грудня 2013 року – 1218 грн.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ