Представники Чернівців взяли участь у засіданні Української академії інтегрованого міського розвитку

Представники Чернівців взяли участь у засіданні Української академії інтегрованого міського розвитку

22.10.13 08:45 0 743
9 – 11 жовтня у Львові відбулося засідання Української академії інтегрованого міського розвитку. Також було проведено форум діалогу українських міст. Захід відбувся за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

До участі у академії були залучені Львівський міський голова Андрій Садовий, д-р. Олівер Вайгель з Федерального міністерства транспорту, будівництва та містобудування Німеччини (ВMVBS), представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Іріс Гляйхман та Йохан Гаулі, фахівці галузей містобудування та охорони культурної спадщини міст Берліна, Лейпцига, Львова, Луцька, Івано-Франківська, Вінниці, Чернівців та інших населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України.

Під час засідань відзначено, що перед українськими містами на шляху розвитку стоять великі перешкоди. Зокрема, оновлення житлових та будівельних фондів, технічної інфраструктури, облаштування привабливого громадського простору, підсилення місцевої економіки, керування роздрібною торгівлею, залучення громадськості в процес розвитку міст – це лише короткий перелік викликів, що виникають на муніципальному рівні.

Обмін досвідом між містами, розвиток діалогу щодо інтегрованого розвитку міста на національному рівні дасть можливість довгострокового планування сталого розвитку міст, охорони та збереження архітектурної спадщини.

Акцентовано увагу на необхідності благоустрою та використанні громадських просторів як центрів міського життя, місць зустрічей різних соціальних груп та вікових категорій, доступних для всіх без обмежень. Громадський простір визначається як важлива складова частина життєвого простору міста, який відображає його культуру, характер та імідж.

Досвід Європейських міст сприятиме вирішенню актуальних питань щоденної практики міського управління, прийняття інтегрованих рішень облаштування міських площ і кварталів для розвитку і забезпечення конкурентоспроможності міста та придатності його для життя. Шляхом впорядкування громадських просторів можливо при відносно невеликих витратах досягнути покращення інвестиційних умов для власників та підприємців.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбулась ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ