В Закарпатській області правоохоронці Хустщини слідкували за правопорядком під час святкувань

В Закарпатській області правоохоронці Хустщини слідкували за правопорядком під час святкувань

22.10.13 08:39 0 879
Днями на Хустщині урочисто відзначали «Золоту епоху Трансільванії» князя Габора Бетлена

Габор Бетлен – це видатний історичний діяч. Його діяльність тісно пов’язана із Закарпатською Мармарощиною. Період правління князя Бетлена, який розпочався 400 років тому у жовтні 1613 року, історики називають «Золотою епохою Трансільванії». Саме цей визначний ювілей і став приводом для проведення фестивалю на Хустщині.

В неділю представники громадської організації «Про Культура Субкарпатіка» в місті Хуст провели чудове свято «День Бетлена» з виступами гуртів народних музик, з наметами ремісників та пригощанням гостей смачними стравами. А головне - з показом історичного інсценування подій, пов’язаних з трансільванським князем.

До організації свята долучилася громада угорців Хуста, працівники та учні школи з угорською мовою навчання, прихожани костелу Святої Єлизавети, що є найстарішою церквою в Хусті, зведеною у 14-му столітті, та прихожани римо-католицького костелу Святої Анни, збудованого з каменю Хустського замку.

Під час проведення святкування охорону громадського порядку несли працівники міліції з числа дільничних інспекторів та інспекторів Державної автомобільної інспекції. Порушень громадського порядку не допущено.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація міської ради ...
Наступна новина: Хто стане лауреатом ...

КОМЕНТАРІ