У Львівській області стрийські правоохоронці підвели підсумки оперативно-службової діяльності

У Львівській області стрийські правоохоронці підвели підсумки оперативно-службової діяльності

22.10.13 10:32 0 881
В Стрийському міськвідділі міліції під головуванням куратора підрозділу, керівника служби дільничних інспекторів міліції ГУМВС України у Львівській області Василя Хоми, відбулася нарада за підсумками оперативно-службової діяльності міськвідділу за дев’ять місяців роботи.

Стан протидії злочинності, забезпечення правопорядку і громадської безпеки, ефективність роботи в умовах зміни кримінального процесуального законодавства – одні з основних питань, які розглядалися під час наради з особовим складом органу внутрішніх справ.

Розпочинаючи нараду, Василь Хома акцентував увагу присутніх на основних напрямках службової діяльності, на неухильному дотриманні вимог дисципліни та законності особовим складом, повній реєстрації звернень громадян, їх своєчасному та якісному розгляді.

«Неухильне забезпечення конституційних прав і свобод громадян, повага честі та гідності кожної людини є пріоритетними та першочерговими напрямами службової діяльності органів внутрішніх справ. Населення повинно довіряти працівникам міліції, люди повинні не боятися приходити до органів внутрішніх справ та надавати інформацію», - зазначив Василь Ернестович.

Про стан злочинності та правопорядку на території обслуговування, здобутки та прорахунки в роботі працівників Стрийського міськвідділу міліції доповідав начальник штабу Андрій Ревінковський.

Так, упродовж 9 місяців у журналі єдиного обліку міськвідділу міліції зареєстровано 5914 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, з них: 2400 - внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 3130 – розглянуто відповідно до положень Закону України «Про звернення громадян». Слідчі міськвідділу міліції закінчили досудове розслідування у 1593 провадженнях, у тому числі - 309 кримінальних проваджень скерували до суду з обвинувальним актом. За звітній період працівниками міськвідділу міліції виявлено 2335 адміністративних правопорушень, на профілактичному обліку перебуває 1231 особа.

Заслухавши керівників служб підрозділу та проаналізувавши показники роботи кожної служби міськвідділу, начальник підрозділу Андрій Білас визначив позитивні тенденції та проблемні питання.

«Наразі на території обслуговування підрозділу проблемним залишається питання щодо протидії майновим злочинам. Цьогоріч за фактами крадіжок слідчими розпочато 641 кримінальне провадження, за ознаками пограбувань – 59 та 120 – за фактами шахрайств. Щоб підвищити рівень захищеності населення та охорони правопорядку ми звернулися до органу місцевого самоврядування з поданням про необхідність встановлення у Стрию системи зовнішнього відеоспостереження. в багатьох містах України вже практикується застосування технічних засобів для забезпечення громадського правопорядку, нагляду за дорожнім рухом та попередження злочинів. Сам факт відеоспостереження на психологічному рівні впливає на зловмисників і правопорушень у таких містах меншає», - додав начальник міліції Стрийщини.

Начальник служби дільничних інспекторів міліції Львівщини відмітив, що з ініціативи правоохоронців, зокрема у Львові, встановлено вже 120 камер відеоспостереження, а у наступному році планується встановити ще понад 300.

Окремо правоохоронці обговорили проблему злочинності серед неповнолітніх, адже цього року на Стрийщині неповнолітніми скоєно 32 кримінальні правопорушення, зафіксовано 6 випадків отруєння неповнолітніх алкогольними напоями та іншими небезпечними речовинами.

«Ранній досвід тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин призводить до зростання злочинності серед неповнолітніх. Робота щодо попередження таких негативних явищ серед дітей потребує залучення громадськості, засобів масової інформації», - зауважив начальник підрозділу Андрій Білас.

На завершення наради Василь Хома зазначив, що тільки тісно співпрацюючи з громадськістю міліція може досягти успіхів у протидії злочинності.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: підготовка ...

КОМЕНТАРІ