В Чернігівській області зростає кількість пожеж з причини несправності пічного опалення

В Чернігівській області зростає кількість пожеж з причини несправності пічного опалення

22.10.13 08:47 0 762
Зі зниженням температури, на Чернігівщині зросла кількість пожеж по причині порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення. Особливого занепокоєння викликає стан пічного опалення в оселях малозахищених верств населення: самотніх людей похилого віку, інвалідів, багатодітних родин та осіб, що зловживають спиртними напоями. За статистикою, саме в їх помешканнях найчастіше виникають пожежі, адже утримання опалення в належному стані вимагає матеріальних затрат. Лише за минулий тиждень в області з цієї причини виникло 4 пожежі.

Так, 19-го жовтня у селі Хоробичі Городнянського району о 18:45 сталася пожежа житлового будинку. Її причиною послужила відсутність необхідної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та перекриттям будинку. Вогнем пошкоджено стіну та перекриття.

21-го жовтня о 01:13 з аналогічної причини загорівся житловий будинок у райцентрі Семенівка. Нащастя в обох випадках ніхто з господарів не постраждав.

Тому, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають населення дотримуватись правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ