У Рівненській області дитячі пустощі з вогнем спричинили пожежу із значними збитками

У Рівненській області дитячі пустощі з вогнем спричинили пожежу із значними збитками

22.10.13 08:05 0 739
19 липня об 11:25 у приватному господарстві селі Собіщиці виникла пожежа. Горіла шлакоблочна господарська будівля крита метало профілем. За вказаною адресою відразу було направлено пожежно-рятувальний підрозділ смт. Рафалівка. Вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу не допустивши знищення житлового будинку, який знаходився за 10 метрів від осередку займання. Вогонь пошкодив дах та перекриття будівлі, а також знищив майно, що знаходилося в приміщенні. Приблизна сума збитків склала близько 40 тис. грн. Попередня причина загоряння – дитячі пустощі з вогнем.

Рятувальники Держслужби з НС попереджають та звертаються до батьків: будьте уважними до своїх малолітніх дітей – не залишайте їх без нагляду на тривалий час, ховайте у недоступних для них місцях усі небезпечні для життя предмети, особливо сірники, запальнички, медикаменти та ін. Роз’яснюйте дітям, що гра з вогнем може призвести до пожежі, до знищення майна, будівель, що вони часто бувають не тільки винуватцями пожеж, а і їх жертвами.

Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала бідою - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ