Мультимедійна лабораторія з’явиться у Тернополі

Мультимедійна лабораторія з’явиться у Тернополі

22.10.13 08:23 0 877
У понеділок, 21 жовтня о 12 год. в прес-центрі Українського дому «Перемога» відбудеться прес-конференція на тему: «Медіалаб?! Очікування і можливості».

24-25 жовтня 2013 року в Українському Домі «Перемога» відбудеться конференція «Культурна освіта. Нові часи, нові засоби». Ця конференція відкриває грантовий проект «Інвестиція в культуру. Системні заходи з метою сприяння культурній освіті», співфінансований Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013» з коштів Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства.

Метою конференції є демонстрація можливостей медіалабу – мультимедійної лабораторії, яку планується створити у м. Тернополі за реалізації вищезазначеного грантового проекту.

Медіалаб – це доволі нове явище, яке з одного боку важко описати в силу того, що поки що у світі не сформованого єдиного його поняття, бачення його функціонування. Разом із тим, виникають і розвиваються центри мультимедійних технологій, які дозволяють вирішувати безліч проблем. Основна ціль таких медіалабів – використати сучасні мультимедійні, комп’ютерні та інші технології для навчання, розвитку, розваг людей.

У розвинутих країнах світу доволі популярними є медіалаби, у яких діти і дорослі навчаються азам використання цифрових технологій при обробці фото- та відео зображень, аудіо матеріалів, освоюють навички анімації, програмування тощо. Також медіалаби дозволяють дітям дошкільного віку краще і швидше вивчати наш світ. Навчання в таких медіалабах є дуже цікавим, оскільки передбачає перегляд тематичних роликів й фільмів, дозволяє грати в інтерактивні ігри, розвивати спритність і дотепність.

Окремі мультимедійні лабораторії при навчальних закладах змінюють саму систему освіти, зв’язують викладачів і студентів на різних континентах, забезпечують обмін знаннями і досягненнями, дозволяють спілкуватись із фахівцями і практиками у всьому світі.

Конференція 24-25 жовтня дозволить відобразити кращі напрацювання польських фахівців у використанні цифрових технологій у галузі культури.

Запрошуємо усіх фахівців та аматорів до співпраці із тим, щоб створити провідну лабораторію, яка б дозволила тернополянам краще навчатись, розвиватись, обмінюватись із усім світом досвідом у галузі культури та мистецтва.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ