На Тернопіллі скалат відзначив 500-літній ювілей

На Тернопіллі скалат відзначив 500-літній ювілей

22.10.13 11:36 0 928
В урочистостях взяв участь перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Урочистою ходою центральною вулицею міста скалатчани та гості свята пройшли до Скалатського замку. Там відбулося театралізоване мистецьке дійство «Древній Скалат крізь віки» із елементами реконструкції сторінок історії.

Вітаючи мешканців із святом, очільник обласної ради Сергій Тарашевський наголосив: «Скалат гідно підготувався до ювілею та змінився на краще. І це є результатом спільної злагодженої праці влади та громади. Від імені обласної ради щиро вітаю скалатчан із днем народження міста. На жаль, уже десятий місяць не відбуваються сесії обласної ради і найвищий представницький орган області не долучився до підготовки урочистостей. Та ситуація, переконаний, зміниться. Розроблено ряд цікавих, необхідних місту проектів, до завершення реалізації яких обов’язково долучаться та підтримають своїм голосуванням депутати. Скалатчанам бажаю процвітання та міцного здоров’я».

У рамках святкування на території Скалатського замку відбулося також урочисте спеціальне погашення художнього маркованого конверту «Скалат-500».

До ювілею міста був відкритий і оновлений стадіон із біговими доріжками, відремонтованими роздягальнями, пластиковими кріслами, сучасним табло.

У День міста скалатчани впорядкували і парк відпочинку. Стрічку до входу у парк перерізали керівники області Сергій Тарашевський та Валентин Хоптян.

«Я батько чотирьох дітей. А тому дуже добре знаю, наскільки важливо, щоб поблизу було місце, де б можна було відпочити із дітками. Цей парк гарний, і дітям та батькам тут буде комфортно проводити час», – наголосив Сергій Тарашевський.

Під час відзначення 500-літнього ювілею Скалата відбувався і ХІ фестиваль козацької пісні «Байда».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луганські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ