В тертій лікарні Тернополя вп’яте провели День донора

В тертій лікарні Тернополя вп’яте провели День донора

22.10.13 10:28 0 928
День Донора крові провели 18 жовтня в тернопільській міській комунальній лікарні №3. Як повідомив завідувач відділенні анестезії та інтенсивної терапії Андрій Васильович Горішній, це стало доброю традицією лікувального закладу.

«Щороку восени ми звертаємося до тернополян з проханням стати безоплатними донорами, роз’яснюємо важливість донорства, адже компоненти крові є незамінними для лікування багатьох захворювань, а часто донорська кров рятує людям життя. Приємно, що нас завжди підтримують – приходять відповідальні, чуйні і безкорисливі люди, в тому числі наші друзі, родичі, і навіть колишні пацієнти, котрі як ніхто знають справжню ціну здоров’я. Ми щиро вдячні усім, хто відгукнувся на наш заклик», - зауважив Василь Горішній.

Зауважимо, що медичний персонал третьої міської лікарні у шляхетній справі донорства подає приклад – самі медики неодноразово здавали кров, вони добре знають, що забір невеликої кількості крові не шкодить для організму, а усвідомлення важливості донорства – потужне джерело натхнення і самоповаги.

Перед забором крові з потенційними донорами проводилися бесіди, усіх оглядали лікарі, вимірювали тиск, перевіряли роботу серця тощо. День донора в третій лікарні не випадково проводять восени – саме в цей час організм повний сил після літнього відпочинку, в раціоні достатньо вітамінів. Перш за все лікарі дбають про безпеку, наголосив головний лікар третьої лікарні Юрій Васильович Лазарчук, тому День донора-2013 в ТМКЛ №3 пройшов успішно.

«В нашій лікарні вже п’ятий рік проводиться День донора, напрацьований великий досвід. А найголовніше – наші медики переконані, що роблять велику справу, залучають до неї тернополян. Від імені адміністрації закладу я вкотре висловлюю подяку усім тим, хто долучився до проведення Дня донора-2013. Ці скромні люди насправді – люди з великої літери, люди, які своїми вчинками стверджують загальнолюдські цінності, доводять пріоритет гуманності і милосердя, – сказав Юрій Васильович Лазарчук. – Щиро бажаємо усім щастя, успіхів, і – найголовніше – здоров’я!».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За обласною програмою ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ