Представники Чернівців взяли участь у міжнародному науково-практичному семінарі

Представники Чернівців взяли участь у міжнародному науково-практичному семінарі

22.10.13 08:16 0 862
14-17 жовтня у Кишиневі в рамках проекту, присвяченому історії Європейських етносів, відбувся міжнародний науково-практичний семінар.

Даний міжнародний проект триває вже протягом 3 років. Спільна співпраця об’єднує науковців, істориків та архітекторів з 4 держав Європи: Польщі, Молдови, Німеччини та України. Організатором виступає доктор Бо Ларссон, архітектор, місто Лунд, Швеція.

Участь у проекті беруть представники Києва, Львова та Чернівців. Наше місто представляють викладачі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича: проректор ЧНУ, професор Тамара Марусик, професор Світлана Герегова, професор Василь Холодницький, професор Петро Рихло, доцент Ірина Коротун, доцент Микола Кушнір, а також начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, архітектор Олена Пушкова.

Учасники семінару обмінялись науковою інформацію, а також ознайомились з досягненнями Республіки Молдови в сфері збереження культурної історичної та архітектурної спадщини. Наукова дискусія і аналіз доповідей довели високий рівень наукового потенціалу, широкий спектр наукової тематики і високу якість проведення наукових досліджень науковців Чернівецького національного університету, високий рівень забезпеченості проектною і юридичною базою з боку Чернівецької міської ради.

Окрім того, присутніми було відмічено, що Чернівці належать до кращих міст Європи за рівнем збереження планувальної структури, виразності і художньої якості архітектури історичного міського середовища та заслуговують на поглиблене дослідження, дбайливе збереження культурної спадщини у її матеріальному і не матеріальному вимірах.

Учасники семінару висловили занепокоєність загальною тенденцію зниження зацікавленості у культурних цінностях серед міських мешканців. Разом з тим, проведеними соціологічними дослідженнями встановлено, що простежується стійка тенденція збільшення цікавості крайовою і міською історією, культурним минулим і збереженням спадщини серед молодого покоління та, зокрема, студентства.

Інтеграція наукових досліджень, особисті партнерські стосунки і контакти між представниками різних фахових напрямків в межах спільного проекту, є каталізаторами творчих процесів та сприяють поглибленню наукових досліджень, виводять їх на міжнародний рівень наукової співпраці.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ