Російський інвестор вклав 160 млн грн у розвиток агробізнесу на Волині

Російський інвестор вклав 160 млн грн у розвиток агробізнесу на Волині

22.10.13 09:58 0 909
За участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука днями на базі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Ратнівський аграрій» у селі Секунь відкрили новий зернокомплекс.

Нагадаємо, що «Ратнівський аграрій» створив російський інвестор Андрій Панніков у 2011 році. З того часу господарство вдало розвиває агробізнес у трьох поліських районах Волині, зокрема: Ратнівському, Ковельському і Старовижівському. Господарство спеціалізується на розведенні м’ясного скотарства, засівають озимі та ярі зернові, зернобобові культури, однорічні та багаторічні трави, кукурудзу

На створення зернового елеватора російський інвестор вклав 6,1 млн грн. На у складі зберігається понад 3 тис. зерна, що пройшло очищення та сушку. Тут встановлена газова зерносушка американського виробництва, її потужність становить 50 тонн збіжжя за годину. На складах можна зберігати 8 тисяч тонн зерна.

«За ці роки у розвиток господарства росіянин вже інвестував 16 млн євро. Ми працевлаштували 239 людей, заробітна плата яких – 3150 грн. Мені подобається займатися фермерством і вважаю, що у тваринництва – хороша перспектива», - зазначив Андрій Панніков.

Голова облдержадміністрації подякував аграріям за те, що людям дають роботу та не бояться вкладати кошти у аграрний бізнес Волині. «Це добре, коли до нас приїджають такі інвестори, які працють відкрито і прозоро, сплачують вчасно податки, втілюють нові проекти, не вагаючись. Наголошу, що упродовж останніх років чимало президентських ініціатив щодо покращення інвестиційної погоди зафіксовано у новому законодавстві. А ми, зі свого боку, сприяємо чесному бізнесу, розуміючи, що іноземні інвестиції є додатковою можливістю для розвитку регіону», - зазначив Борис Клімчук.

Довідково: СТОВ «Ратнівський аграрій» обробляє землю на території 18 сільських рад. За 2 роки діяльності господарством введено до сільгоспвиробництва 6 тис. га облогованих земель, з них 4,5 тис. га використовується ріллі. На цих площах цьогоріч планується зібрати зернових та олійних культур в кількості 14 тис. тонн в заліковій вазі. Наразі зібрано 6 тис. 800 тонн. Разом з тим, закладено під урожай наступного року 1 тис. 900 га озимих культур.

У господарстві розводять худобу п’яти порід: шароле і лімузин, поліська та волинська м’ясна, абердин-ангуська. На вигодовують 1233 голів великої рогатої худоби, з них 346 – молодняк.

За весь період роботи СТОВ «Ратнівський аграрій» сплачено населенню за оренду землі 3,2 млн грн.

Машинотракторний парк товариства складає 64 одиниці.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі конкурс ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ