Волинь: "Людське життя - не предмет торгівлі!"

Волинь: "Людське життя - не предмет торгівлі!"

22.10.13 10:12 0 859
Під такою назвою у Волинській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл за участі представників влади, громадських організацій та членів регіональної координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми. Долучилися до обговорення цієї проблеми і правоохоронці.

Приводом для зібрання стало відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

– Це день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності громадян щодо проблеми торгівлі людьми, небайдужості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні, – наголосив керівник громадського об’єднання «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук. – Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

Варто відмітити, що з травня 2013 року ГО „АМР „Велес” реалізовувала за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у Волинській області проект „Підвищення компетенції працівників державних установ та органів місцевого самоврядування про проблему торгівлі людьми, механізми її запобігання і надання допомоги жертвам торгівлі людьми”

– Проект був спрямований на підвищення компетенції представників органів місцевого самоврядування – сільських голів та працівників базових центрів зайнятості Волинської області – щодо проблеми торгівлі людьми з метою усвідомлення її актуальності, застосування механізмів запобігання та попередження випадків торгівлі людьми, виконання Закону України „Про протидію торгівлі людьми” та Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року.

Активними учасниками у його реалізації були і працівники відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моралі УМВС України у Волинській області. Під час засідання круглого столу керівник підрозділу полковник міліції Петро Шпига відзначив:

– За час існування відділу боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, було знешкоджено 15 злочинних груп. Їх учасники залучали жителів області до трудової та сексуальної експлуатації за кордоном. Більша частина осіб, яких звинувачували у торгівлі людьми, отримала реальні терміни покарання. Позитивом також є те, що з кожним роком через поінформованість громадян таких випадків фіксуємо менше. У то же час відзначу, що і зловмисники не сидять на місці: тепер вони вербують волинян за допомогою Інтернет-мережі, зокрема через різноманітні соціальні мережі.

Тож, зважаючи на серйозність піднятої теми, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк висловив пропозицію розмістити відповідну довідкову і застережну інформацію на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій, аби тим самим провести широку інформкампанію щодо попередження таких злочинів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Порушень ядерної та ...
Наступна новина: Понад 40 тисяч земельних ...

КОМЕНТАРІ