На Івано-Франківщині розпочалася контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту

На Івано-Франківщині розпочалася контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту

22.10.13 09:21 0 878
В Івано-Франківській області з 21 жовтня по 1 листопада триватиме контрольна перевірка стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

21 жовтня в м.Івано-Франківську розпочала роботу комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки в Івано-Франківській області.

На інструктивній нараді під головуванням першого заступника Голови ДСНС України Сергія Данилюка, за участю першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Плавюка, начальника У ДСНС України в Івано-Франківській області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Володимира Стебницького були присутні керівники територіальних підрозділів УДСНС в області, обласних управлінь та відомств, голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів, представники засобів масової інформації.

Під час робочої наради, голова комісії – перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Леонідович Данилюк - зазначив, що за рік, який минув відбулися значні зміни у законодавчій базі, з 1 липня 2013 року діє Кодекс цивільного захисту, змінилася структура Єдиної державної системи цивільного захисту. Звертаючись до присутніх, Сергій Данилюк наголосив що дуже важливо, щоб усі ланки цивільного захисту навчилися приймати і виконувати відповідні рішення, що є запорукою збереження людських життів у разі виникнення надзвичайної ситуації. При цьому, перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк підкреслив, що сили і засоби ДСНС України перебувають у повній готовності до дій за призначенням, зокрема щодня по Україні здійснюється до двох тисяч виїздів на пожежі та інші надзвичайні ситуації різного характеру, за 9 місяців цього року в державі зареєстровано 112 надзвичайних ситуацій різного характеру, на яких 192 особи загинули. Що стосується, пожеж, то за цей період на території нашої держави виникло 48246 пожеж, у вогні загинуло 1607 осіб, врятовано 1906 осіб, піротехніками здійснено 5165 виїздів та вилучено з місць знахідок і знищено 66139 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Протягом контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту комісія буде працювати у містах Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Долинському, Богородчанському і Надвірнянському районах, де перевірить стан реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в області. До складу Комісії ввійшли фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуації та територіальних підрозділів ДСНС України.

Підбиття підсумків контрольної перевірки стану державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в Івано-Франківській області відбудеться 1 листопада.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: До кінця тижня на території ...

КОМЕНТАРІ