На Рівненщині за користування землями енергетичної системи сплачуватимуть більше.

На Рівненщині за користування землями енергетичної системи сплачуватимуть більше.

22.10.13 08:28 0 869
Таке рішення прийняли члени постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи при розгляді питання використання земель енергетичної сфери, які знаходяться поза межами населених пунктів області.

Питання щодо використання земель енергетичної сфери, які знаходяться поза межами населених пунктів області виявилось дискусійним. Річ у тім, що члени комісії наполягають на тому, щоб ПАТ «Рівнеобленерго» забезпечило проведення перерахунків і доповнень до договорів оренди, врахувавши індексацію нормативної грошової оцінки ріллі по області на коефіцієнт 1,756, як це визначено діючими законодавчими актами України. А це значить, що Рівнеобленерго за користування землями енергетичної системи повинно сплачувати до місцевих бюджетів більше коштів. Звичайно, така позиція депутатів не влаштовує зазначену приватну структуру, тому на засіданні постійної комісії її представники доводили іншу позицію – нехай все залишається як і раніше. За їх підрахунками, лише щоб повністю виконати законодавчі вимоги з внесення змін у розроблені Технічні документації із землеустрою, необхідно приблизно 23 млн. грн., а для проведення нормативної грошової оцінки – 13,5 млн. грн..

Перший заступник начальника Головного управління Держземагентства в області Володимир Захарчук в свою чергу наголосив на тому, що вартість цих робіт визначена, як максимально вірогідна. При укладанні договорів на виконання зазначених робіт і складанні кошторисів виконавцем робіт можуть в залежності від їх обсягів застосовуватися договірні ціни і понижуючі коефіцієнти.

Тож після бурхливого обговорення депутати підтримали проект рішення.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like847", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ