На Тернопіллі рятувальники забезпечували пожежну та техногенну безпеку заходів з нагоди 500-річчя Скалата та відкрили оновлене пожежне депо

На Тернопіллі рятувальники забезпечували пожежну та техногенну безпеку заходів з нагоди 500-річчя Скалата та відкрили оновлене пожежне депо

22.10.13 08:22 0 883
20 жовтня у місті Скалат відзначили 500-річчя з часу його заснування. На урочистості з цієї нагоди завітало чимало гостей. Участь в святкуваннях взяв голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, заступники, керівники управлінь, голови РДА, голови районних рад, жителі та гості міста. Захід відвідав й начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий.

Урочисте дійство, яке тривало весь день, розпочалось зі Святкової Літургії у Церкві Преображення Господнього (УГКЦ), Церкві Преображення Господнього (УПЦ КП) та Костьолі Святої Анни. Також біля міськради було освячено скульптуру Матері Божої. Крім того, присутні взяли участь в освяченні оновленого парку, поклали квіти до пам’ятника Т.Шевченку та пройшли урочистою ходою містом.

На гостей древнього Скалата чекали справжні козацькі забави та веселощі, Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Байда» та театралізоване дійство «Древній Скалат крізь віки», яке відбулось на території реконструйованого Скалатського замку. А на відновленому стадіоні свою майстерність показали спортсмени.

Не залишились осторонь й працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області. Під час проведення масових заходів вони забезпечували пожежну та техногенну безпеку, патрулювали територію, де відбувались урочистості. Поряд з місцем проведення заходів чергувала спеціальна пожежна техніка. А ще рятувальники розгорнули польову кухню де всіх бажаючих пригощали смачною кашею та гарячим чаєм.

Також цього дня, з нагоди 500-річчя міста, у Скалаті, відкрито оновлене приміщення пожежного депо, де завдяки зусиллям працівників підрозділу було здійснено повну реконструкцію будівлі та впорядковано прилеглу територію – створено належні умови для чергування персоналу.

«Робота рятувальників нелегка. А тому особливу увагу слід приділяти умовам, в яких працюють люди, готові будь-якої хвилини вирушити на виклик, щоб надати допомогу тим, хто того потребує», – підкреслив відкриваючи оновлену пожежно-рятувальну частину начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий. Він подякував рятувальникам, а також усім, хто долучився до ремонту пожежної частини, та вручив особовому складу підрозділу цінний подарунок.

На фото (внизу): будівля пожежного депо в м.Скалат до та після реконструкції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ