Українських та польських боксерів на рингу звели тернопільські міліціонери

Українських та польських боксерів на рингу звели тернопільські міліціонери

22.10.13 09:36 0 910
Ініціатором відкритого міжнародного турніру з боксу, який у вихідні відбувся у місті Кременці, виступили місцеві міліціонери. У спортивному заході взяли участь тридцять спортсменів з України та Польщі. Глядачі, гості з багатьох областей України, а також іноземці схвально відгукнулися про спортивне свято, організоване на високому рівні.

«У нашому місті діти займаються різними видами спорту. Але немає жодної спортивної бази, де були б створені умови для тренування боксерів, – розповів начальник Кременецького райвідділу міліції Василь Крайник. – Проте наша молодь має великі перспективи у цьому різновиді спорту, адже маємо світом визнаних кумирів. Дітям є на кого рівнятися, з кого брати приклад. А ще наше найголовніше завдання, як правоохоронців, продемонструвати підростаючому поколінню, що прекрасною альтернативою вуличній педагогіці та всім її негативним наслідкам є спорт».

Ініціативу кременецьких правоохоронців підтримали в обласному управлінні внутрішніх справ. До турніру готувалися, виготовили сувенірну продукцію та рекламу. У залі районного будинку культури, на сцені якого було встановлено ринг, не було вільних місць.

«Здивувати наших краян масштабними дійствами не так просто, – резюмував перший заступник голови Кременецької районної адміністрації Анатолій Доманський. - Адже Кременеччина колиска мистецького, духовного, туристичного життя. Але боксерські змагання міжнародного класу – такого у нас ще не було. Зал районного будинку культури переповнений молоддю – це свідчення, що старання керівництва міліцейського підрозділу не були марні. Спортивне свято вдалося на славу».

А слави та перемоги прагнули і спортсмени збірної української команди, і їхні польські опоненти. Молоді бійці демонстрували справжню боксерську майстерність. Кожен бій зривав бурю аплодисментів та емоцій. Кипіла робота і в суддівському відсіку, де головним був суддя міжнародної категорії Анатолій Пацатий.

Після проведених поєдинків за кількістю набраних очок перемогла українська збірна команда, честь якої захищали вихованці тернопільської, рівненської, івано-франківської, дніпропетровської, чернівецької боксерських шкіл. Спортсмени з Любліна були другими, програвши всього-на-всього один бій.

«Подібні турніри у нас, у Польщі, дуже популярні, – розповів голова Люблінської федерації боксу Вальдемар Віпшовський. – Але ми з радістю прийняли запрошення кременецьких міліціонерів, аби подивитися, наскільки підготовлені українські молоді спортсмени, продемонструвати наші здібності. Я щиро вдячний за можливість побувати у вашому краї, відчути атмосферу суперництва і справжнього бою».

Вальдемар Віпшовський, до слова, в минулому теж служив у поліції, тому профілактична робота з молоддю, залучення дітей до спорту, як метод виховання, йому зрозумілі.

Тренер польського клубу «Люблін Олімп» Анджей Глоб, спостерігаючи за поєдинками своїх вихованців з українськими боксерами, відзначив високий професійний рівень обох команд: «Велике прагнення до перемоги демонстрували обидві команди. Це вони засвідчували прекрасними боями, проте підтримка вболівальників та дух рідного дому таки допоміг українським боксерам вибороти титул кращих. Гадаю, ми спільними зусиллями організуємо бій-реванш у Польщі».

Започатковану традицію спортивних змагань, зі слів віце-президента Тернопільської обласної федерації боксу Євгена Степанова, обов’язково треба підтримувати та розвивати, тим більше, що кременецькі правоохоронці уже зробили перший крок до організації спортивної бази, де б могли тренуватися майбутні професійні боксери – підшефній Кременецькій школі-інтернату міліціонери подарували боксерський інвентар і планують в майбутньому посприяти в облаштуванні справжнього бійцівського рингу.

Перші уроки професійного боксу вихованці інтернату уже засвоїли, адже шефи у погонах запросили їх на змагання, щоправда, цього разу у ролі глядачів. Але діти впевнені, що виправдають сподівання своїх друзів у погонах і активно стануть займатися боксом, а в майбутньому, можливо, відстоюватимуть честь нашої держави на подібних змаганнях.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ