Порушень ядерної та радіаційної безпеки на Тернопільщині немає

Порушень ядерної та радіаційної безпеки на Тернопільщині немає

22.10.13 10:08 0 883
На Тернопільщині працюють 43 підприємства з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ) на підставі ліцензій, виданих органом державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки.

У IІІ-му кварталі поточного року на території Тернопільської області фахівці державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки жодних порушень ядерної та радіаційної безпеки, що призвели або могли призвести до радіаційних аварій та інцидентів з ДІВ, не виявили.

В рамках здійснення Північно-західною Держінспекцією державного нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання Тернопільської області вимог законодавства України, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих ліцензій у сфері використання ядерної енергії у липні-вересні 2013 року проведено 9 планових інспекційних заходів (інспекцій та інспекційних обстежень).

У ході наглядових заходів інспектори виявили деякі порушення, склали 4 протоколи та притягнули до адміністративної відповідальності чотирьох посадових осіб.

У липні-вересні цього року Північно-західна Держінспекція прийняла до розгляду заяви суб’єктів Тернопільської області на видачу та внесення змін до ліцензій на провадження діяльності з використання ДІВ.

·Приватне підприємство «Вітаком діагностика»;

·Тернопільська митниця Міндоходів;

·Фізична особа - підприємець Беський В.О.;

·Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільська університетська лікарня»;

·ТзОВ «Прохелс».

Заяви трьох суб'єктів знаходяться на розгляді.

Довідка. Північно-західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України є територіальним органом Державної інспекції ядерного регулювання України та у межах своїх повноважень забезпечує реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії, додержання вимог ядерної та радіаційної безпеки на територіях Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: "Людське життя ...

КОМЕНТАРІ