Представники Львівщини взяли участь у Всеукраїнському семінарі з проблематики зайнятості та безробіття серед молоді

Представники Львівщини взяли участь у Всеукраїнському семінарі з проблематики зайнятості та безробіття серед молоді

22.10.13 12:28 0 858
Нещодавно в м. Житомирі під егідою Міністерства молоді та спорту України відбувся Всеукраїнський семінар з питань профорієнтаційної роботи та зайнятості молоді. У семінарі взяли участь представники 15 областей України. До участі у заходах були запрошені також керівники структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту всіх районів Житомирської області.
Питання працевлаштування молодих людей є актуальним, увага суспільства спрямована на його вирішення. У вересні поточного року Президент України схвалив Стратегію реалізації молодіжної політики, розраховану до 2020 року, одним з основних напрямків якої є сприяння соціальному захисту молоді. Надзвичайно важливим є проведення комплексної профорієнтаційної роботи, яка має починатися з дитячого садка. Молодь має розуміти, що чекає її на ринку праці, і під час навчання підтримувати зв’язок з майбутнім роботодавцем. Стажування має стати реальним проходженням практики, а не формальним закриттям документів.
В рамках семінару відбулася конференція «Практичні аспекти працевлаштування молоді», під час якої учасники ознайомилися з регіональними особливостями працевлаштування молоді, перспективами щодо зайнятості молоді та перспективами працевлаштування молодих людей в IT-сфері.
Львівщину на семінарі представляли Леся Довганик – директор Львівського обласного молодіжного центру праці та Люба Блащук - головний спеціаліст відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.
Учасники семінару познайомилися з роботою Житомирського торгівельно-економічного коледжу в частині підприємницької діяльності молоді, зокрема у сфері готельно-туристичного бізнесу, зеленого туризму; побували у Житомирському вищому професійному училищі будівництва та дизайну, дізналися про забезпечення молоді робочими місцями у сільській місцевості на прикладі ТОВ «Нива» селища міського типу Черняхова Житомирської області.
На завершення учасники семінару поділилися своїм баченням вирішення питання працевлаштування молоді.
Любов Блащук, управління молоді та спорту ЛОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція розшукує ...

КОМЕНТАРІ