На Волині за вирощування конопель засудили студента-"агронома"

На Волині за вирощування конопель засудили студента-"агронома"

22.10.13 13:05 0 898
Третьокурсник професійного ліцею може на чотири роки опинитися в тюрмі, якщо протягом року вчинить новий злочин і не виконає покладені на нього обов'язки.

У поле зору правоохоронців молодик потрапив вперше. Річ у тім, що парубок не лише на городі поблизу будинку, а й у лісосмузі незаконно посіяв і вирощував коноплю. Тож відносно нього було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Варто відзначити, що студент бережно доглядав за своїм посівом (усього працівники міліції вилучили і передали на експертизу 165 рослин маку), обробляв міжряддя, знищував бур'яни, прополював.

Згідно з висновком експерта, вилучені рослини являють собою рослини роду коноплі які, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №770 від 06.05.2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» віднесено до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей.

Тож, на підставі ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні була укладена угода між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості. Таким чином суд затвердив її, а відтак визнав любителя дурману винним і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ