В Житомирській області червоноармійський район – приклад розвитку сільських територій  У районі немає жодного села, в якому не було б відремонтовано школу, не відновлено чи збудовано новий клуб або будинок культури

В Житомирській області червоноармійський район – приклад розвитку сільських територій У районі немає жодного села, в якому не було б відремонтовано школу, не відновлено чи збудовано новий клуб або будинок культури

22.10.13 12:03 0 861
Червоноармійський район за темпами розвитку за дев’ять місяців поточного року посідає ІІ місце в області. В районі, як і в області загалом, з боку представників влади приділяється велика увага розвитку сільських територій.

Так в районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України із підвищення рівня життя, особливо сільських жителів. Глава держави неодноразово наголошував на тому, що створення сучасних умов життя на селі в соціальному, культурному і духовному розумінні - найперше завдання для місцевої влади. Тому земельна, медична, освітня реформи, реформа соціального забезпечення мають працювати на підвищення якості життя селян.

«Вже три роки поспіль Червоноармійський район твердими кроками рухається вперед. У районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України з розвитку культури, освіти, спорту, соціальної сфери. У районі немає жодного села, в якому не було б відремонтовано школу, не відновлено чи збудовано новий клуб або будинок культури. Значну увагу приділяємо розвитку дошкільної та позашкільної освіти», - сказав голова Червоноармійської райдержадміністрації Станіслав Карпінський під час урочистостей в рамках творчого звіту району з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Голова районної ради Червоноармійська Анатолій Липко запрошував усіх на гостину до Червоноармійського району, аби на власні очі подивитися на досягнення та розвиток сільських територій. За обласного керівництва та завдячуючи злагодженим діям місцевої влади в районі вдалося досягти значного розвитку в галузі медицини, культури, освіти, соціальній сфері. В районі ремонтують школи та дороги, відновлюються дитячі садочки, газифікуються села, відкриваються ФАПи.

На території району проживає 23,5 тис. населення, в т.ч. міського – 5,4 тис. і сільського 18,1 тис. Найбільше населення проживає в селах Соколів, Івановичі, Курне, селищі Червоноармійськ. Основними галузями економіки району є сільське господарство, промисловість, будівництво, торгівля.

Сільськогосподарською діяльністю займаються 65 сільськогосподарських підприємств, з них 36 фермерських господарств. В галузі рослинництва район спеціалізується по вирощуванню зерна, кукурудзи на зерно, хмелю та ріпаку, в галузі тваринництва - великої рогатої худоби (м’ясо-молочного напрямку) та виробництві м’яса, молока.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У США дві людини загинули у ...

КОМЕНТАРІ