Наукова конференція «Скалат: історія і сьогодення»

Наукова конференція «Скалат: історія і сьогодення»

22.10.13 12:58 0 997
У Скалатському замку відбулася наукова конференція «Скалат: історія і сьогодення», присвячена 500-річчю першої письмової згадки про місто. Головним організатором та натхненником заходу виступив Національний заповідник “Замки Тернопілля”. Конференція відбулася за підтримки Міністерства культури України, Тернопільської обласної державної адміністрації та за сприяння управління з питань туризму та курортів обласної державної адміністрації.

Начальник управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Леся Серетна, у своєму вступному слові зазначила: «Тернопільська область володіє в Україні другим після Криму потенціалом об’єктів культурної спадщини. Туризм розглядається як важливий фактор регіонального розвитку. Замковий туризм є одним з пріоритетних напрямів розвитку туристичної індустрії в області.Позитивним прикладом діяльності облдержадміністрації щодо збереження об’єктів історичної спадщини є роботи, які були проведені у попередні роки у Збаражі, Бучачі, а тепер у Скалаті, де здійснено часткову відбудову замку і перетворено його на туристичний об’єкт перспективного рівня».

Також Леся Серетна відзначила важливу роль у відбудові замку колективу Національного заповідника «Замки Тернопілля» на чолі з генеральним директором Анатолієм Маціпурою, який завдяки проведеній спільній роботі влади, бізнесу, громадськості зуміли дати друге життя Скалатського замку.

Начальник управління висловила сподівання, що завдяки спільним зусиллям Скалатський замок посяде достойне місце у туристичних маршрутах по нашому краю.

Місто Скалат та всі малі міста області мають необмежені можливості для розвитку культурного і замкового туризму, основою для чого є історичні території, архітектурні споруди і комплекси, зони археологічних розкопок, музеї, народні промисли, обряди, виступи фольклорних колективів, виставки, фестивалі, кухня, костюми.

Експерти кажуть, що розвиток замкового туризму в Україні цілком виправдано претендує стати унікальною перлиною загальноєвропейського туристичного ринку, а Тернопільщина, враховуючи потенціал, має великі перспективи розвитку.

На конференції науковці Тернополя, Львова, Києва обговорили питання, пов’язані з дослідженнями історії Скалатського замку, міста Скалата та пам’яток Підволочиського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ