У Харкові сімейний конфлікт чоловік розв'язував за допомогою гранати

У Харкові сімейний конфлікт чоловік розв'язував за допомогою гранати

22.10.13 13:35 0 754
Під час вибуху в квартирі знаходилося п’ятеро людей: 27-річний молодий чоловік з дружиною та однорічною дитиною, а також його батьки. Внаслідок події члени сім’ї отримали незначні тілесні ушкодження. Мешканці сусідніх квартир не постраждали.

20 жовтня близько 22-ої години до чергової частини Київського райвідділу міліції від оператора служби «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Гвардійців Широнінців в одній з багатоповерхівці стався вибух.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та спеціалісти вибухово-технічної служби.

З місця пригоди правоохоронці вилучили речові докази: фрагменти шибки вікон, пошкоджені вибухом, чеку та кільце. За попереднім висновком вибухотехніків, дані предмети належать гранаті «РГ-42». Також в квартирі було виявлено та вилучено 85 патронів для спортивного револьверу, 21 патрон калібру 5,6 мм та близько 800 грамів пороху без маркування.

- Оперативники Київського райвідділу міліції з’ясували, що того вечора 27-річний харків’янин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в черговий раз посварився з дружиною, - розповідає заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Сенчук. - Жінка зрозуміла, що самостійно вгамувати п’яного чоловіка вона не зможе, тому звернулась за допомогою до його батьків. Коли сім’я зібралась у квартирі у повному складі, сварка продовжилась та чоловік перейшов до більш рішучих заходів. Він дістав зі схованки гранату і усіх попередив, що може її застосувати. Але ніхто з родичів не повірив у справжність його намагань та серйозність пристрою. Та вже через декілька хвилин власник квартири кинув гранату під ноги батькові, а сам заховався від вибуху. На щастя, ніхто з членів сім’ї не отримав тяжких поранень.

Як пояснив власник оселі, небезпечний збройний арсенал він знайшов у лісі, мету його зберігання наразі належить з’ясувати слідству.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий відділ Київського райвідділу міліції проводиться досудове розслідування за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Повідомлення про ...

КОМЕНТАРІ