Запорізькі міліціонери ліквідували наркоплантацію

Запорізькі міліціонери ліквідували наркоплантацію

22.10.13 13:45 0 705
П’ятдесят ретельно культивованих кущів коноплі - справжніх наркотичних «дерев» висотою понад п’ять метрів кожне, виявили та вилучили запорізькі міліціонери у ході санкціонованого обшуку одного з домоволодінь Кам'янсько-Дніпровського району.

Як повідомив начальник управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Запорізькій області Віталій Лисенко, 17 жовтня, у ході системного відпрацювання території регіону, співробітниками управління було отримано оперативну інформацію про те, що один з мешканців Кам’янки-Дніпровської, 1981 року народження, займається незаконним вирощуванням нарковмісних рослин. Інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У ході кримінального провадження, розпочатого за ознаками ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), міліціонери отримали санкцію на обшук домоволодіння згаданого громадянина. Побачене здивувало навіть бувалих оперативників: у спеціально обладнаній теплиці розміром 45 на 10 метрів росло півсотні справжніх конопляних дерев. Кожна дбайливо культивована рослина перевищувала висоту п’ять метрів. Теплиця була газифікованою, а крапельний полив конопель «плантатор» здійснював виключно теплою водою. Причому зловмисник незаконно врізався у систему газопостачання, в обхід лічильних приладів.

У ході обшуку міліціонерами було також вилучено близько кілограма готової до вживання марихуани, обладнання для виготовлення наркотиків та пневматичний пістолет, за допомогою якого «наркоділок» охороняв своє багатство.

Наразі вирішується питання про притягнення власника наркоплантації до відповідальності ще за кількома статтями Кримінального кодексу України. Тож, на ділка може чекати до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Потрібно зазначити, що лише за час проведення операції «Мак-2013» запорізькі міліціонери виявили 125 незаконних посівів нарковмісних рослин. З початку року до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення, пов’язані з наркотиками притягнуто понад 600 осіб, у тому числі за збут – 215. Робота по припиненню незаконного обігу наркотичних речовин на теренах області триває.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ