Фракція ВО «Свобода»: Рибак має пояснити виборцям націоналістів, чому парламент не розглядає свободівських законопроєктів

Фракція ВО «Свобода»: Рибак має пояснити виборцям націоналістів, чому парламент не розглядає свободівських законопроєктів

22.10.13 15:02 0 1089
Фракція Всеукраїнського об'єднання «Свобода» вже зареєструвала у Верховній Раді близько двохсот законодавчих ініціятив. Однак у проєкті порядку денного на нинішній тиждень парламенту запропоновано розглянути лише один законопроєкт авторства свободівців. Голова ВР Володимир Рибак мусить пояснити понад двом мільйонам українців, які проголосували за ВО «Свобода», чому парламент не розглядає законодавчих ініціятив націоналістів. Про це 22 жовтня 2013 року заявив заступник керівника парламентської фракції ВО «Свобода» Андрій Мохник.

Зауважимо, що парламент близько двох годин не міг розпочати засідання в нормальному режимі. Опозиційні фракції, зокрема ВО «Свобода» виступили категорично проти ухвалення порядку денного на поточний пленарний тиждень, мотивуючи це незаконністю дій апарату Верховної Ради України. Так, член регламентного комітету ВРУ свободівець Ігор Швайка наголошує на принциповій позиції фракції націоналістів – парламент має працювати в межах закону.

Слід зазначити, що спікер В.Рибак та провладні фракції звинувачують опозицію в буцімто небажанні працювати. Зокрема, очільник ВРУ заявив, що опозиційні фракції мають пояснити своїм виборцям, чому «не хочуть працювати». Відповідаючи ж на закиди Голови парламенту, заступник керівника парламентської фракції ВО «Свобода» Андрій Мохник наголосив: «Це Голова ВР Володимир Рибак мусить пояснити понад двом мільйонам українців, які проголосували за ВО «Свобода», чому парламент не розглядає законодавчих ініціятив націоналістів».

Коментуючи позицію «Свободи» щодо порядку денного, Ігор Швайка зауважив, що порядок денний укладають на основі тих законопроєктів, які вже було попередньо опрацьовано і які потребують негайного внесення на розгляд депутатів: «Порядок денний формується за поданням комітетів. Після опрацювання апаратом ВРУ документ вносять на розгляд Погоджувальної ради».

Народний депутат зазначив, що Регламент ВР вимагає, аби перед початком сесії було затверджено сесійний порядок денний, а на його основі вже укладають тижневий розклад пленарних засідань. «Натомість нині в парламенті намагаються проштовхнути тижневий порядок денний, до якого внесено законодавчі ініціятиви, зареєстровані вчора-позавчора, – заявляє свободівець. – До цього тижневого порядку денного спеціяльного включають законопроєкти, які не пройшли комітети або ті, які на цій сесії вже було двічі, а то й більше разів відхилено. Ці законодавчі ініціятиви знову включають до порядку денного під приводом того, що «потрібно працювати». Влада знову пхає лобістські питання, зокрема щодо міністерства оборони, мисливського господарства. До порядку денного вписують ті проєкти законів, яких навіть не бачили у профільних комітетах».

«Фракція ВО «Свобода» наголошує: треба працювати за законом. Необхідно, аби комітети зібралися та зробили подання щодо включення до порядку денного законопроєктів, які пройшли відповідний розгляд. Апарат Верховної Ради має проаналізувати та систематизувати ці подання, що саме по собі є нескладним процесом. І вже тоді на Погоджувальну раду має бути винесено перелік законодавчих ініціятив, які дійсно підготовлені та рекомендовані до включення комітетами», – підсумував Ігор Швайка.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В УКУ стартує шкільний ...
Наступна новина: До ДПІ у Франківському ...

КОМЕНТАРІ