Буковина: Механізм трансфертного ціноутворення позитивно впливає на інвестиційну привабливіть бізнесових кіл України

Буковина: Механізм трансфертного ціноутворення позитивно впливає на інвестиційну привабливіть бізнесових кіл України

22.10.13 20:25 0 865
Уже більше місяця як в Україні працює механізм трансфертного ціноутворення. Саме така система діє в більшості розвинутих країн світу , яка вимагає від суб'єктів господарювання працювати чесно та прозоро, оскільки є фактором, який позитивно позначиться на інвестиційній привабливості бізнесу України.
Поняття трансфертного ціноутворення введено Законом України від 4 липня 2013р. №408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення». За цими нововведеннями Міністерство доходів і зборів України контролюватиме операції, які здійснюються між платниками податків та пов’язаними особами (як резидентами так і нерезидентами) в обсягах, які складають 50 млн. грн. на рік або перевищують цій розмір.
За порушення норм статті 39 ПКУ, яка регулює трансфертне ціноутворення, передбачена відповідальність. Штрафні санкції в період з 1 вересня 2013 року по 1 вересня 2014 року, будуть застосовуватися у розмірі 1 гривня за кожне порушення.
Однак, ця норма не звільняє платників податків від надання звітності про контрольовані операції. У разі ненадання звіту про контрольовані операції платник податків має сплатити штраф у розмірі 5 відсотків загальної суми контрольованих операцій.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії загинув чільний ...
Наступна новина: У Росії попередньо ...

КОМЕНТАРІ