Олег Тягнибок: «Політична воля нинішньої влади – єдиний шлях для врегулювання питань, необхідних для підписання Угоди у Вільнюсі»

Олег Тягнибок: «Політична воля нинішньої влади – єдиний шлях для врегулювання питань, необхідних для підписання Угоди у Вільнюсі»

22.10.13 17:14 0 844
22 жовтня Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок та лідери опозиційних фракцій зустрілися з Міністром закордонних справ Республіки Польща паном Радиславом Сікорським, Міністром закордонних справ Королівства Швеції паном Карлом Більдтом та послом Европейського Союзу Яном Томбінським. Зустріч опозиції з дипломатами відбулася з ініціятиви европейських партнерів. Зауважимо, що европейські представники приїхали до України для перемовин щодо Вільнюського саміту та звільнення Юлії Тимошенко.

Коментуючи зустріч із европейськими дипломатами, лідер українських націоналістів зазначив, що всі рішення, ухвалення яких необхідне для підписання Угоди у Вільнюсі, нині залежать виключно від Президента України.

«Сьогоднішня зустріч, яка відбулася в Посольстві Республіки Польща, вселяє надію на те, що Угоду про асоціяцію у Вільнюсі буде підписано. Для того, аби було виконано всі зобов’язання України на шляху до підписання Угоди, необхідна політична воля нинішньої влади. Звісно, Адміністрація Президента має шляхи врегулювання питання, яке нині обговорюємо. Якщо буде політична воля Януковича, то потрібно день-два – і всі позиції, зазначені в списку Фюле, і проблеми щодо політичних репресій в Україні можна розв’язати дуже швидко. Ба більше, все можна юридично обґрунтувати в межах чинного законодавства. Однак ті люди, які нині захопили владу в Україні, мислять иншими мірками та принципами, ніж европейці. Про це ми також наголосили під час розмови з европейськими дипломатами», – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: На ...

КОМЕНТАРІ