Андрій Мохник: «Аби домогтися виборів у столиці, тиск на владу має чинити не лише парламентська опозиція, але й кияни»

Андрій Мохник: «Аби домогтися виборів у столиці, тиск на владу має чинити не лише парламентська опозиція, але й кияни»

22.10.13 22:52 0 823
Провальне голосування за призначення виборів у столиці показує тотальний страх Банкової перед неминучим програшем бою за Київ. Нині бачимо, що для того, аби врешті-решт вибори в столиці було призначено, необхідний тотальний тиск на владу не лише з боку парламентської опозиції, але й пересічних киян. Оскільки голосів 170-ти опозиційних парламентарів є недостатньо для ухвалення рішень, опозиція може домогтися призначення виборів у столиці лише за підтримки жителів Києва, за їхнього активного протесту проти позбавлення їх права на місцеве самоврядування. Тільки так можна примусити «регіоналів» голосувати за вибори в Києві. Про це 22 жовтня 2013 року заявив заступник Голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, коментуючи чергове «провалене» голосування в парламенті питання призначення столичних виборів.

Так, народний депутат зауважив, що всі голосування в парламенті показали, як голова Верховної Ради ухитрявся не ставити на голосування пропозиції всіх фракцій щодо включення питань до порядку денного. Натомість спікер всіляко намагався маніпулювати під час розгляду законопроєктів, які стосувалися виборів у Києві. «Ми бачимо, що «регіонали» разом із комуністами не хочуть виборів у столиці, бо бояться навіть обговорення цього питання. Вони бояться, що їм рано чи пізно доведеться призначити вибори Київської міської ради та міського голови столиці, адже це питання поставатиме раз по раз».

За словами свободівця, у контексті питання київських виборів варто зазначити, що сьогодні в Тернополі було нарешті введено 16 депутатів до обласної ради. «Ми цього добивалися фактично три роки. І те, що депутатів, попри тривалий спротив ТВК та обласної адміністрації, які за вказівкою Банкової саботували розв’язання проблеми, таки було введено до складу ради, засвідчує: політичний тиск має бути», – наголосив Андрій Мохник.

«Під час подій біля Київради 2 жовтня ми спостерігали, як народні депутати від Партії регіонів буквально захопили Київську міську раду, керували «Беркутом», віддаючи йому накази не допускати опозиційних депутатів на так звану «сесію». Це показує їхній страх. З одного боку – перед тим, що кияни прийдуть і самі виберуть собі владу, а з иншого – перед втратою можливости розкрадати майно і землю столичної громади. Ми бачимо наскільки нині активізувалися протести киян проти всіляких незаконних забудов. Бо, на жаль, практика розбазарювання майна громади триває. Її може зупинити лише нова Київська міська рада, обрана відповідно до позиції киян. Що далі, то більше жителі столиці усвідомлюють: без нової міської ради стан справ у Києві змінити не можна», – підсумував парламентар.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ