В Чернівецькій області рятувальники провели навчання на нафтоналивній естакаді ,

В Чернівецькій області рятувальники провели навчання на нафтоналивній естакаді ,

23.10.13 08:25 0 785
18 жовтня у смт Берегомет Вижницького району співробітниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області було проведено тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді. Метою навчань було відпрацювання взаємодій пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області з обслуговуючим персоналом нафтоналивної естакади при гасінні пожеж у резервуарі з нафтою. Також даний захід проводився для тренування особового складу підрозділів у гасінні пожеж на об’єктах нафтовидобувної промисловості, дотриманні вимог правил безпеки праці при гасінні пожеж в умовах високої температури та сильного задимлення.

Згідно задуму навчань, внаслідок падіння опори електропередач на резервуар з нафтою, розпочалося горіння нафти в резервуарі нафтоналивної естакади. Згодом виникла загроза вибуху. Черговий персонал естакади відразу повідомляє про пожежу професійний пожежний пост № 4 Управління ДСНС України у Чернівецькій області та пожежно-рятувальний підрозділ міста Вижниця. Рятувальники, оголосили підвищений номер виклику, у зв’язку з чим, на місце події додатково направлено вогнеборців міст Сторожинець та Чернівці. Оскільки під час таких пожеж утворюється висока температура, бійці ДСНС проводили роботи по ліквідації пожежі у тепловідбивних костюмах. Рятувальники зупинили розповсюдження вогню, завдяки чому вдалося захистити поруч розташовані споруди. В подальшому пожежа була ліквідована. Із поставленим завданням пожежно-рятувальні підрозділи впоралися у встановлені терміни.

У навчаннях приймали участь пожежно-рятувальні підрозділи смт Берегомет, м. Вижниця та м. Вашківці Вижницького району, а також пожежно-рятувальні підрозділи Сторожинецького району та м. Чернівці. Всього до навчань було залучено 17 одиниць техніки та 73 чоловіки особового складу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луганську працівники ...
Наступна новина: Газета «ФАКТЫ»: ...

КОМЕНТАРІ