Вибухові предмети: не наражайте себе та оточуючих на небезпеку!

Вибухові предмети: не наражайте себе та оточуючих на небезпеку!

23.10.13 09:38 0 869
Пройшов не один десяток років відтоді, як відгриміли останні бої Великої Вітчизняної війни. Але і досі наша земля зберігає страшні залишки тієї пори – бомби, снаряди, міни, гранати, патрони. Усе це – вибухонебезпечні предмети.

Знаходять ці предмети у ході будівництва, при проведенні сільськогосподарських польових робіт, під час весняної повені, збору металобрухту, екскурсій, туристичних походів, відпочинку дітей в оздоровчих таборах тощо. Пам’ятайте: підозрілі на вигляд предмети можуть наробити серйозної біди!

Аби вберегти себе та оточуючих від трагічних випадків, потрібно знати правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів (або предметів, схожих на них):

– при виявленні вибухонебезпечного або просто підозрілого предмета, ні в якому випадку не чіпайте його і тим більше не намагайтеся їх розібрати;

– негайно повідомте про знахідку за телефонами 102 або 101;

– запам’ятайте місце знахідки небезпечних предметів і виставте тимчасову охорону до прибуття правоохоронців;

– не допускати до місця інших людей, особливо дітей.

Пам’ятайте! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому випадку не намагайтеся робити цього самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ