Центральну оперативну диспетчерську КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» офіційно відкрито

Центральну оперативну диспетчерську КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» офіційно відкрито

23.10.13 08:14 0 780
За участі голів облдержадміністрації Бориса Клімчука та облради Володимира Войтовича урочисто відкрито центральну оперативну диспетчерську КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Центр розташований на базі колишньої Луцької станції швидкої медичної допомоги. Генеральний проектувальник - НДІ «Проектреконструкція», генпідрядник - ТзОВ «Житлобуд 2».

На першому поверсі розташовані приміщення для чергового медреєстратора, їдальня, гардероб, санітарні кімнати. Тут же й «серце» Центру – серверна.

Поверхом вище - зал на 9 робочих місць диспетчерів, кімната старшого лікаря, навчальна кімната, приміщення для іншого оперативного персоналу та адміністраторів.

Проведено благоустрій території. ЦОД обладнана аварійною дизель-генераторною установкою.

Оглянувши приміщення та поспілкувавшись із працівниками, Борис Клімчук повідомив, що усі роботи були виконані за кошти обласного бюджету в розмірі 3,05 млн, з яких: 1,1 млн грн – купівля обладнання та кондиціонування приміщення, 1,9 млн грн – ремонтні роботи. Також він подякував Луцькому міському голові Миколі Романюку та міській раді за майно, яке вони передали в обласну комунальну власність.

«У параметри, яких вимагає Президент України щодо доїзду карет швидких до хворих в міській та сільській місцевостях (за 10хв та 20 хв відповідно), ми майже вклались. Це відбувається 98% випадків у міській та 93% - в сільській місцевостях. Відсотки перевищення виділеного часу – на совісті дорожників, - зазначив Борис Клімчук, - але вони намагаються ремонтувати під’їзди до станцій у першу чергу».

Він також розповів, що зараз в області 105 автомобілів швидкої допомоги обладнанні системою GPS навігації. В ЦОД працюють 5 диспетчерів, які приймають дзвінки за номером «103» з трьох адміністративних територій – м. Луцька, Луцького та Рожищенського районів, у листопаді готуються перевести сюди дзвінки з Локачинського району. Після встановлення систем GPS навігації кількість викликів швидкої зменшилось на 27%. Медики це пояснюють тим, що водії перестали їздити «за своїми справами».

Старший лікар зміни та завідувач ЦОД підтримують постійний зв'язок з диспетчерами районних відділень ЕМД. У разі надзвичайних ситуацій, складних оперативних обставин та клінічних випадків, потенційно конфліктних ситуацій диспетчери районних відділень ЕМД або керівники бригад безпосередньо з місця виклику зв’язуються з відповідальними оперативними працівниками ЦОД. Це дозволяє швидко реагувати на ситуацію, без затримки підключати додаткові сили з інших пунктів базування, отримувати необхідні консультації від кваліфікованих досвідчених лікарів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суперник "Динамо" в Лізі ...
Наступна новина: Першість світу з самбо ...

КОМЕНТАРІ