Українська культура, мова та пісня активно популяризуються в Білорусії та Польщі

Українська культура, мова та пісня активно популяризуються в Білорусії та Польщі

23.10.13 09:58 0 890
У Луцьку під час зустрічі українців з Польщі та Білорусі, за участю представників громадськості, активно обговорювали напрямки співпраці та підтримки етнічних громад, котрі проживають у цих сусідніх країнах.

Представники українських громад наголошували, що українська культура, мова, пісня популяризуються серед молоді, щоб вони не забували про своє походження в багатонаціональній Європейській спільноті.

У свою чергу, Генеральний консул України в Любліні Іван Грицак зауважив, що Україна повинна докласти зусиль, аби повернути наших заробітчан додому. На його думку, для цього варто було б державному рівні розробити відповідну програму. Також важливо організувати для громадських організацій тренінг з написання грантових проектів, як це робить Польща. Водночас він зазначив, що там спостерігається тенденція, коли наші співвітчизники не бажають розмовляти або взагалі не володіють українською мовою. Іван Грицак також звернувся за сприянням до влади допомогти у відновленні Українського дому в м.Перемишль Підкарпатського воєводства.

Генеральний консул України в м.Брест Олег Мисик порушив питання медичного обслуговування для українських емігрантів.

Зокрема, Борис Клімчук запропонував поповнити бібліотеки шкіл, де навчаються українці у Польщі та Білорусії, книгами волинських авторів.

Голова облдержадміністрації подякував представникам української громади Білорусії та Польщі за актину участь у волинських етнофестивалях.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська обласна рада ...
Наступна новина: Росія і Китай закликали ...

КОМЕНТАРІ