Борис Клімчук: Як з Польщею, так і з Білоруссю ми вибудовуємо не лише хороші сусідські взаємини, але й стратегічні партнерські стосунки

Борис Клімчук: Як з Польщею, так і з Білоруссю ми вибудовуємо не лише хороші сусідські взаємини, але й стратегічні партнерські стосунки

23.10.13 09:28 0 889
У Луцьку, вперше з ініціативи облдержадміністрації та облради відбулась зустріч представників українських громадських організацій Республіки Польща, Республіки Білорусь та України в рамках діяльності «Єврорегіону Буг». Серед них: науковці, письменники, журналісти, поети, викладачі, громадські діячі.

Учасників зустрічі привітали голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович, Генеральний консул України в м.Брест Олег Мисик та Генеральний консул України у м.Люблін Іван Грицак.

Зокрема, Борис Клімчук зазначив: « український народ впевнено заявляє: ми – сильна нація. Ми досягнули того, що незалежність нашої країни стала реальністю, а її утвердження та покращення добробуту наших громадян – пріоритетом сьогодення. Україна відбулась як держава та функціонує. Передумовою цих змін стала ефективна економічна політика держави, яка за три з половиною роки сприяла подоланню економічного хаосу і підвищенню соціальних стандартів. ми розбудовуємо Україну та нашу Волинь».

«За роки незалежності геополітична структура зовнішньоекономічних зв’язків Волині розширилася до 90 країн. Наша область дійсно стала регіоном активної міжнародної взаємодії і гідно виконує відведене їй місце «північно-західних воріт в Україну». Як з Польщею, так і з Білоруссю ми вибудовуємо не лише хороші сусідські взаємини, але й стратегічні партнерські стосунки», - наголосив він.

«Упродовж останніх років Україна активізувала співпрацю із українськими громадами за кордоном. На регіональному рівні Волинь також має напрацювання. Торік на обласному рівні затверджено програму підтримки закордонних українців, особливістю якої є налагодження зв’язків з громадськими об’єднаннями закордонних українців, вивчення їх освітніх, духовних, інформаційних і культурних потреб», - продовжив він.

« наше з вами спільне завдання – консолідація української нації, збереження етнічної і культурної самобутності українців усього світу, презентація України як сильної суверенної держави. А держава продовжуватиме модернізацію країни відповідно до європейських стандартів, послідовно реалізовуватиме необхідні масштабні й комплексні реформи, аби політична асоціація та економічна інтеграція з Євросоюзом стала реальністю. На переконання нашого Президента, євроінтеграція – це в першу чергу будівництво Європи у себе, в Україні», - підкреслив Борис Клімчук.

Борис Клімчук також розповів про низку транскордонних проектів, які втілюються на Волині за грантові кошти Європейського Союзу та Світового банку. Він також акцентував, що держава приділяє значну увагу відновленню історичних пам’яток.

Окремо голова облдержадміністрації поінформував про роботи, які Волинь здійснює вже три з половиною роки, щодо впорядкування українських цвинтарів у Польщі, а польських – на території Волині. «І виключно – за кошти Української держави», - підкреслив він.

Голова облдержадміністрації окреслив низку заходів, які впроваджувалися у поточному році для підтримки українців, які проживають у Польщі та Білорусі.

У ході зустрічі обговорювали форми співпраці між об’єднанням українців у Польщі та державною і самоврядною владами України у реалізації культурних та освітніх проектів. Йшлося також про культурну інтеграцію прикордонних територій України, Польщі та Білорусі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ