У Львівській області майбутні правоохоронці розповіли школярам про їхні невід'ємні права

У Львівській області майбутні правоохоронці розповіли школярам про їхні невід'ємні права

23.10.13 09:18 0 775
На прохання адміністрації Львівської спеціалізованої школи №69, троє курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Львівського державного університету внутрішніх справ відвідали школярів із пізнавальною лекцією «Твої права».

Під час цієї зустрічі, молоді правоохоронці розповіли учням 1-4 класів про перший і основний міжнародний правовий документ, що визначає права дітей – Конвенцію ООН про права дитини.

Напевно, деякі дітки вперше почули про те, що вони мають право на життя, ім’я та громадянство, право на піклування та власне майно, на свободу думки, відпочинок і дозвілля та багато інших, належних їм від народження прав.

Крім того школярі дізналися, що в Україні Конвенція набула чинності в 1991 році, а в 2001 році прийнято Закон України «Про охорону дитинства», який встановлює основні засади державної політики у сфері охорони та захисту прав дітей.

У свою чергу, школярі теж продемонстрували гостям свої знання, зігравши веселі сценки на казкову тематику: в одній зайчик відстоював свої права на освіту, а в іншій - лисичка намагалась з’їсти колобка, порушивши при цьому його невід’ємне право на життя.

Так, за допомогою таких, здавалося б, банальних прикладів, діткам легше зрозуміти, якими правами вони володіють, а також те, що ніхто не вправі їх порушувати. Вчителі подякували гостям з ЛьвДУВС за проведену зустріч, а дітки висловили свої емоції без слів…

ВЗГ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ