Віктор Шемчук: «Альтернативна енергетика і сільське господарство – найбільш привабливі галузі для іноземного інвестування»

Віктор Шемчук: «Альтернативна енергетика і сільське господарство – найбільш привабливі галузі для іноземного інвестування»

23.10.13 09:48 0 861
22 жовтня, в облдержадміністрації голова Львівської ОДА Віктор Шемчук зустрівся із делегацією Королівства Нідерландів.

Під час зустрічі сторони обговорили інвестиційні можливості та галузі ймовірної співпраці між Львівщиною та Королівством Нідерландів.

Зокрема голова Львівської ОДА відзначив, що найбільш привабливими галузями для залучення іноземних інвестицій в економіку області є альтернативна енергетика та сільське господарство. Також Віктор Шемчук звернув увагу, що є хороші приклади діяльності спільних підприємств. До прикладу кавова компанія «Галка», яка успішно проводить свою діяльність в області уже понад 20 років.

«Для нас вкрай важливо, що підприємці, які реалізують свої проекти на Львівщині, у себе на Батьківщині розповідають про умови для бізнесу та інвестицій у Львові, ці люди виступають так званими «народними послами» в своїй країні. Нас тішить те, що вони розповідають, що тут можна робити бізнес, це безпечно і бізнес на Україні –є перспективним і ефективним», – наголосив керівник області.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенгауер повідомив, що в Посольстві створенні спеціальні підрозділи, які займаються розвитком бізнесу у галузі сільського господарства. Тому й співпрацю в цьому напрямку слід реалізовувати безпосередньо через ці відомства.

За словами Віктора Шемчука, це цікаві проекти і їхня реалізація наблизить та відкриє Львівщину до Європи, а саме на це спрямовані євроінтеграційні прагнення Президента України.

Також під час зустрічі колишній Прем’єр-міністр і Міністр із загальних питань Королівства Нідерландів Ян Петер Балкененде зазначив, що має намір розвивати співпрацю Львівщини із Королівством Нідерландів у галузі освіти: «В рамках візиту я прочитав лекцію для студентів ЛНУ ім. І. Франка і був здивований, що студенти виявили таку зацікавленість. Тому вважаю, що необхідно організовувати спільні освітні проекти, започаткувати обмін студентами, культурні заходи», – сказав Ян Петер Балкененде.

Окрім того, Віктор Шемчук домовився із колишнім Прем’єр-міністром Нідерландів про можливості консультацій з його боку, використання його зв’язків для того, аби ті бізнес-ідеї, які є з нідерландського боку, і ті можливості, які є в адміністрації Львівської області, були об’єднані для залучення інвестицій і їх ефективного використання.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/zustrichi-ta-narady?album=5&gallery=136

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ