Львівська обласна рада вимагає негайного внесення змін до закону "Про угоди про розподіл продукції"

Львівська обласна рада вимагає негайного внесення змін до закону "Про угоди про розподіл продукції"

23.10.13 09:58 0 923
22 жовтня 2013 року на сесійному засіданні Львівської обласної ради з ініціативи фракції ВО "Свобода" депутати ухвалили звернення до Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України про невідкладність внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" стосовно забезпечення прав територіальних громад. Цю пропозицію вніс голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації свободівець Олексій Балицький.

Зокрема, обласна рада просить народних депутатів підтримати проєкт закону, поданий нардепами від опозиції, про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (стосовно частки місцевого самоврядування у вартості виробленої продукції) з пропозиціями щодо визначення його як невідкладного до розгляду Верховною Радою України.

Як зазначив Олексій Балицький, зміни до законодавства необхідно внести, доки не підписано Угоду про розподіл продукції в межах Олеської ділянки між урядом і компанією "Шеврон" та инші угоди, оскільки потім ці зміни до законодавства не поширюватимуться на них.

"10 жовтня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проєкт Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від використання (реалізації) державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції)". Законопроєкт передбачає включення до місцевих бюджетів частини коштів від частки держави у вартості продукції, що відповідно до угоди про розподіл продукції передаються органам місцевого самоврядування. Але ці зміни до Бюджетного кодексу залишаться лише красивою декларацією, оскільки їх не можна буде реалізувати без внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції", – зазначив депутат.

Нагадаємо, що народні депутати фракції ВО "Свобода", зокрема голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, внесли на розгляд ВР проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (щодо частки місцевого самоврядування у вартості виробленої продукції) з пропозиціями щодо визначення його як невідкладного до розгляду Верховною Радою України, відповідно до статей 21, 101 Закону України "Про регламент Верховної Ради України".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підготовка ...
Наступна новина: Українська культура, мова ...

КОМЕНТАРІ