У Львівській області день поля

У Львівській області день поля

23.10.13 11:15 0 992
22 жовтня 2013 року на базі ФГ «Лім» (с. Товмач, Кам’янка-Бузького району) було проведено День поля присвячений демонстрації гібридів кукурудзи. Компанії «Монсанто Україна», «Євраліс Семенс» та «Заатбау Україна» заклали понад 50 демонстраційних дослідних ділянок з вирощування сортів та гібридів кукурудзи.

Під час демонстраційних оглядів було проведено контрольні обмолоти та визначено переможців. Найкращі результати показали гібриди «Едуардо» (Заатбау Україна) – 100,6 ц/га; ДКС-3203 (Монсанто Україна) – 94 ц/га; ДКС-3759 (Монсанто Україна) – 99,8 ц/га.

З вітальним словом до учасників виступив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Р.А. Верещинський, який наголосив, що великим значенням для продовольчої безпеки є вирощування кукурудзи на Львівщині. Зокрема запровадженню нових перспективних сортів та гібридів, які при дотриманні сучасної технології здатні забезпечувати урожайність 80-100 ц/га.

Підсумовуючи Р.А. Верещинський відмітив, що оскільки Львівщина розташована в чотирьох ґрунтово-кліматичних зонах то подібні демонстраційні поля важливо було б закласти в усіх ґрунтово-кліматичних зонах нашого регіону. Подібна практика дала б змогу сільськогосподарським товаровиробникам обирати найкращі сорти та гібриди кукурудзи для конкретної зони вирощування.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Доручення голови ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ