Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з рятувальниками провели урок безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами

Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з рятувальниками провели урок безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами

23.10.13 08:31 0 955
Як відомо, Житомирщина – край партизанської слави. Ліси області надавали притулок тим, хто боронив вітчизну. Це пам’ятають не тільки очевидці тих подій, а й земля. Ще досі вона іноді видає на поверхню спогади про ті часи у вигляді снарядів, гранат, мін чи бомб.

Ці знахідки нерідко потрапляють до рук тих, хто шукає легкого заробітку. Люди, нехтуючи своїм здоров’ям та життям, збирають небезпечні предмети, щоб видобути з них кольорові і чорні метали.

Територія колишнього Ігнатпільського полігону Міністерства оборони України для таких осіб просто «золоте дно». Адже тут протягом 40 років проводились тренувальні стрільби з використанням різних видів боєприпасів.

Територія полігону займає 11,5 тисяч гектарів та охоплює Коростенський (с. Михайлівка), Лугинський (с. Бовсуни, с. Повч) і Овруцький (с. Потаповичі, с. Невгоди, с. Ігнатпіль) райони.

На жаль, дуже часто жертвами подібних «небезпечних знахідок» стають діти. Маленьким дослідникам цікаво дізнаватися про все нове, знайомитися з непізнаними досі речами, предметами. Саме ця цікавість грає злий жарт, адже бажання «хочу все знати» бере гору над здоровим глуздом.

Для того, щоб попередити про можливу небезпеку та розповісти, що треба робити у випадку виявлення ВНП 21 жовтня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 міста Коростень відбувся Урок Безпеки. Його організовано силами координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Управлінням ДСНС України у Житомирській області. Захід проводився у рамках моніторингового туру реалізації проекту «Підвищення обізнаності про ризики і загрози, пов’язані з вибухонебезпечними залишками війн».

Під час зустрічі школярі дізналися багато цікавого про діяльність групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС у Житомирській області. Також під час проведення заходу організатори звернули особливу увагу вихованців закладу на дотримання правил безпеки життєдіяльності при виявленні вибухонебезпечних предметів та продемонстрували присутнім навчальний документальний фільм «Небезпечні знахідки», який створений Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з ініціативи та сприяння ДСНС України.

В ході бесіди з’ясувалося, що майже кожна дитина колись знаходила той чи інший вибуховий пристрій. І тому дуже важливим є навчити дітей, як треба поводити себе, в разі виявлення ВНП, щоб попередити можливе травмування чи навіть загибель.

На завершення та визначення рівня знань дітям було запропоновано відповісти на запитання, а найбільш обізнані учні отримали пам’ятні подарунки. Всі учасники заходу – і організатори, і учні – залишилися задоволені проведеною акцією.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Китайський мегаполіс ...

КОМЕНТАРІ