В Житомирській області рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів

В Житомирській області рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів

23.10.13 09:31 0 928
22 жовтня з метою попередження пожеж та загибелі людей на них, співробітники Коростишівського районного сектору Управління ДСНС в області спільно з представниками засобів масової інформації, здійснили пожежно профілактичне відпрацювання на території Торчинської та Стрижівської сільських рад. До прошарку, який потребує підвищеної уваги, потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери та неблагонадійні особи.

Стан, який склався з пожежами, свідчить про наявність складних проблем в протипожежному захисті житлового сектору. Аналіз свідчить, що найбільша кількість займань на території Коростишівського району (біля 85 %) сталася саме у житловому секторі. З початку року в районі виникло 46 пожеж, на яких загинуло 4 людей.

В результаті проведення рейду виявлено ряд недоліків щодо дотримання правил пожежної безпеки. Не всі громадяни провели очищення димарів та печей від сажі. Не у всіх будівлях перед топковим отвором на горючій підлозі розміщений металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м. У деяких мешканців печі та грубки мають тріщини. Вони не поштукатурені та не побілені, впритул розміщені ліжка, дивани та інші легкозаймисті предмети побуту. Виявлені випадки, коли дверцята у топкових отворах груб не щільно закриваються, а іноді вони взагалі відсутні. Це, в свою чергу, говорить про безвідповідальне ставлення до своєї безпеки та життя і здоров’я власних дітей.

Такі заходи є дуже важливими для населення. У житлових будинках, які мають пічне опалення, співробітники ДСНС звертали увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час облаштування печей та їх експлуатації, адже загоряння найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розпалювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин. Саме завдяки таким профілактичним заходам, власники житлових будинків зможуть вчасно усунути виявлені недоліки та не допустити лиха.

Управління ДСНС у Житомирській області ще раз нагадує, що тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від вогню.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ