На Тернопіллі громадська консультативна рада з питань захисту прав дитини підтримує ліквідацію режимних виправних закладів освіти для неповнолітніх правопорушників

На Тернопіллі громадська консультативна рада з питань захисту прав дитини підтримує ліквідацію режимних виправних закладів освіти для неповнолітніх правопорушників

23.10.13 10:56 0 867
Громадська консультативна рада з питань захисту прав дитини (ГКР) підтримує проект постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання функціонування шкіл соціальної реабілітації», який передбачає ліквідацію Єнакіївської, Миколаївської, Харківської та Фонтанської шкіл соціальної реабілітації, що відповідає Конвенції ООН про права дитини, заключним зауваженням Комітету ООН з прав дитини та Концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.

Про це йшлося під час засідання ГКР під головуванням Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

Як повідомив Ю.Павленко, у підпорядкуванні Міністерства освіти і науки функціонують 6 загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації та 2 училища соціальної реабілітації. Їхня планова наповнюваність становить 1330 місць, фактична наповнюваність - 20%. У закладах утримуються 269 дітей, з них 104 дитини - за рішенням судів, а 165 - управліннями освіти і науки облдержадміністрацій за заявою батьків та погодженням зі службами у справах дітей.

«Перебування дитини у режимному закладі без відповідного рішення суду - це грубе порушення статті 63 Конституції України та статті 37 Конвенції ООН про права дитини, відповідно до яких обмеження прав і свобод людини можливе лише за рішенням суду. Це неприпустимо - саджати дитину у в’язницю за заявою батьків або направленням управління освіти. Я категорично не згоден та вимушений вимагати припинити цю протиправну практику», - наголосив Ю.Павленко.

Він додав, що утримання дітей у школах та училищах соціальної реабілітації не відповідає елементарним потребам дітей, а матеріально-технічний стан таких закладів незадовільний.

На переконання Ю.Павленка, ліквідація шкіл та училищ соціальної реабілітації, необхідність якої не може ставитися під сумнів, вимагає запровадження нових методик роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом і таких, які вийдуть із цих закладів.

Довідка. У серпні 2012 року Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою ліквідовано 5 шкіл соціальної реабілітації. На момент ліквідації у цих школах навчалися всього 25 дітей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати Львівщини ...
Наступна новина: Колишньому нардепу Маркову ...

КОМЕНТАРІ