На Тернопіллі я все зробив для того, щоб обласна виборча комісія запрацювала, - Валентин Хоптян

На Тернопіллі я все зробив для того, щоб обласна виборча комісія запрацювала, - Валентин Хоптян

23.10.13 09:05 0 777
Відбулося засідання обласної виборчої комісії, на якому члени розглянули питання щодо введення в обласну раду депутатів, обраних за списком кількох партій.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян під час зустрічі з журналістами заявив, що зробив все для того, щоб обласна виборча комісія запрацювала. Минулого тижня керівник області звернувся до керівництва комісії та депутатів припинити усі політичні спекуляції і розблокувати роботу комісії, а відтак, і обласної ради. Валентин Хоптян пообіцяв сприяння в організації і проведенні засідання виборчої комісії і 22 жовтня питання таки зрушило з місця.

«Комісія розпочала роботу активно, незважаючи на те, що деякі політичні сили думали, чи йти на позачергові вибори. Ми розуміємо, що рік завершується, залишається 2 місяці. Інші області вже готують бюджети наступного року. Тому йти в наступний рік без бюджету зовсім неправильно», - заявив голова Тернопільської ОДА під час зустрічі з журналістами.

Валентин Хоптян повідомив, що звернувся до політичних сил із закликом плідно попрацювати, затвердити бюджет нинішнього року, а також програми, які не фінансуються.

«Я зустрівся з політиками, домовилися про мінімум політики, щоб розблокувати роботу. Все, що я гарантував, і що від мене залежало – я вирішив», - повідомив Валентин Хоптян.

Керівник області вірить, що одне із головних питань сесії буде прийняття бюджету і господарських питань, які стосуються розвитку краю. За словами голови Тернопільської ОДА, розвиток Тернопільщини – головне і пріоритетне завдання.

Також очільник області повідомив, що знайдена домовленість щодо фінансування роботи комісії. Як заявив Валентин Хоптян, перший заступник голови Тернопільської обласної ради С. Тарашевський підписав гарантії, що як тільки буде прийнятий бюджет - одразу буде профінансована виборча комісія.

Крім цього, Валентин Хоптян повідомив, що незважаючи на те, що обласна рада не працює департамент фінансів, а також заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько працюють над формуванням бюджету на наступний рік.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Іспанії постановили ...
Наступна новина: рятувальники Держслужби з ...

КОМЕНТАРІ