Співробітники донецької міліції перекрили канал постачання дівчат до ближнього зарубіжжя

Співробітники донецької міліції перекрили канал постачання дівчат до ближнього зарубіжжя

23.10.13 08:45 0 918
Правоохоронці затримали жительку Донецької області, яка займалася відправкою своїх землячок до сусідньої країни для сексуальної експлуатації. Були встановлені три дівчини, які стали «живим товаром», ще двох — міліціонерам вдалося вберегти від уготованої їм долі.

30-річна мешканка м. Курахове, яка спокушала дівчат нібито легкою роботою і великими заробітками, сама, у минулому займалася проституцією і пройшла всі кола пекла, на які прирікала тепер і своїх співвітчизниць. Будучи матір’ю двох дітей, вона близько півтора роки співпрацювала з кількома сутенерами в одній з країн ближнього зарубіжжя: підшукувала дівчат до 30 років із бідних сімей, які, як правило, мали під опікою стареньких, хворих батьків або малолітніх дітей. «Бізнесвумен» обіцяла довірливим жертвам «красиве» життя: гнучкий графік роботи, зв'язок з рідними, харчування й проживання у фешенебельному готелі за рахунок сутенера. Крім того, дівчатам висилалися гроші на проїзд до того міста, куди сутенерша вербувала секс-рабинь.

Зловмисниця контролювала посадку дівчат на автобус (поїзд) у телефонному режимі і відразу віддзвонювалася приймаючому сутенерові. За виконану роботу, останній висилав їй гроші. По прибуттю сутенер забирав дівчат з вокзалу і, нічого не пояснюючи, відразу віз на адресу до клієнта.

Українки потрапляли в повну залежність від «господарів». Вони жили в орендованих квартирах і харчувалися за свій рахунок. За найменшу провину до них застосовували жорстку систему штрафів, аж до повного позбавлення заробітку. Одними з найбільш караних порушень були – відмова від роботи і спроба заробітку на стороні. Частою мірою покарання були так звані «суботники» з сутенерами та їх друзями. В результаті дівчата поверталися додому практично без грошей, зломлені морально й фізично.

- Стосовно затриманої відкрито кримінальне провадження за ч.2. ст.149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), фігурантці загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі, - повідомив начальник сектора боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Донецького міськуправління міліції Ігор Тимошенко.

Прес-служба Донецького МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях завершила ...
Наступна новина: У Волинській області щоби ...

КОМЕНТАРІ