Працівники Червоного Хреста навчають співробітників

Працівники Червоного Хреста навчають співробітників "Беркуту" надавати долікарську допомогу

23.10.13 07:56 0 899
Працівники спецпідрозділу міліції "Беркут" беруть участь у заняттях, організованих медико-соціальним центром Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста, щодо надання першої долікарської допомоги потерпілим.

16 співробітників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Львівської області спільно з командиром підрозділу Ростиславом Пацеляком беруть участь у заняттях, організованих медико-соціальним центром Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Медики проводять з бійцями "Беркута" теоретичні та практичні заняття з вивчення основ надання першої долікарської допомоги при кульових пораненнях, пошкодженнях органів, переломах, а також навчають правил транспортування і перенесення потерпілого.

«Беркутівці» вже провели тренування з надання першої допомоги при зупинці серця і органів дихання, а також при удушенні сторонніми предметами.

«Часто працівники міліції опиняються в екстремальних ситуаціях, коли потерпілому необхідна медична допомога. У цьому випадку кожна хвилина може стати вирішальною для збереження життя та здоров’я людини. Саме тому у системі органів внутрішніх справ велика увага приділяється підготовці та навчанню співробітників вмінню правильно організувати та надавати невідкладну допомогу потерпілим на місці події», - зазначив командир підрозділу Ростислав Пацеляк.

Після закінчення курсу теоретичних і практичних занять спецпризначенці будуть складати іспит, щоб підтвердити засвоєння вивченого матеріалу.

Після успішного складання іспиту правоохоронці отримають спеціальні сертифікати міжнародного взірця.

Відповідно до норм Закону України «Про міліцію», кожен працівник органів внутрішніх справ у разі необхідності зобов’язаний надати потерпілим від правопорушень і нещасних випадків або тим, які перебувають у безпорадному чи небезпечному для життя і здоров’я стані, у тому числі неповнолітнім, які залишилися без опікування, медичну допомогу. І тільки за умови, що життя потерпілого поза небезпекою чи біля нього знаходяться кваліфіковані фахівці з надання медичної допомоги, працівник міліції зможе перейти до виконання інших завдань.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Мохник: «Аби ...
Наступна новина: «Друзі Сирії» ...

КОМЕНТАРІ